Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

8e Middelburgse Abdij Bier Festival

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

8e Middelburgse Abdij Bier Festival

Het 8e Middelburgse Abdij Bier Festival wordt op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei 2023 georganiseerd door Stichting Bier in Zeeland. Kom genieten van de prachtige locatie en de lekkere bieren.

Binnen in Abdij Middelburg
Abdijbierfestival middelburg 2023
Abdijbierfeest-afficheA3-2023 zonder spon

8ste editie van het bierfestival

Als vanouds wordt het bierfestival gehouden in de sfeervolle kloostergangen en op het kleine plein van de mooie historische abdij, de plek waar in de twaalfde eeuw de monniken al bier brouwden. Evenals voorgaande jaren zullen veel Zeeuwse brouwers en brouwers van buiten de provincie het publiek met hun mooie bieren verrassen.

Het Biergilde is aanwezig en zal ter plaatse bier brouwen. Bier in Zeeland staat er zelf ook met een stand waar een scala aan bijzondere bieren verkrijgbaar zal zijn. Op het kleine abdijplein zal het goed toeven zijn op het gezellige terras van de Bierentuin, waar een dj leuke plaatjes draait. En natuurlijk is er een Foodstand, want bier doet eten!

In en bij de abdij

Middelburg Abdij Bier Festival 2023 Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei zal Stichting Bier in Zeeland de deuren van de abdij voor de achtste keer openen voor het Abdijbierfestival. Ondanks corona lukte het de afgelopen jaren twee edities van het evenement te organiseren in de buitenlucht op het grote Abdijplein. Dit jaar vindt het festival echter weer als vanouds plaats in de kloostergangen van de abdij, een sfeervolle en historische plek.

De organiserende stichting bestaat uit vrijwilligers, die samen als doel hebben de biercultuur in Zeeland te bevorderen. De Zeeuwse brouwers worden altijd gevraagd om te helpen er een verrassend festival van te maken, met speciale brouwsels. Ook zijn er bijvoorbeeld ciders en honingwijnen van Zeeuwse bodem verkrijgbaar. Enkele nieuwkomers zullen voor de eerste maal hun creaties aan door het publiek laten proeven.

Zelfs tijdens het festival zal er ter plaatse worden gebrouwen door een biergilde, met de nodige uitleg over het brouwen van verschillende bieren. Zeeland beschikt over een variëteit aan brouwerijen, waar hard gewerkt wordt met veelal Zeeuwse graansoorten. De vrijwilligers van Bier in Zeeland zullen daarnaast ook een aantal bieren van buiten Zeeland opdienen, met (zeer) uiteenlopende smaken.

Klooster- en abdijbieren

Omdat het festival in een oude abdij plaatsvindt, wordt altijd gezocht naar bijzondere klooster- of abdijbieren, uit verschillende landen. Op het Kleine Abdijplein komt nog een openluchtdeel van het festival, met als thema: De Bierentuin, vol tamme en wilde bieren. Bezoekers kunnen daar gezellig op het terras zitten, de themabiertjes proeven, er is muziek en een foodstand. Het belooft ook dit jaar weer een mooie editie te worden! Meer informatie over het festival en de (wenselijke) reserveringen is te vinden op www.abdijbierfestival.nl.

(Openings)tijden

Vrijdag 19 mei van 14:00 tot 22:00 uur
Zaterdag 20 mei van 14:00 tot 22:00 uur

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl