Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierproeverij Laatmakers van de bierverbinding

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierproeverij Laatmakers

De bierverbinding organiseert op 23 februari een bierproeverij bij Laatmakers. Biersommelier Frans Ruiter legt uit hoe je nou eigenlijk moet proeven, laat je meenemen en geniet van de heerlijke bieren op deze leerzame avond.

Bierproeverij Laatmakers
Bierproeverij Laatmakers
Bierproeverij Laatmakers

Bier is qua kleur, geur en smaak de meest veelzijdige drank ter wereld! Uiteraard kennen de meesten het tappils dat in elk café beschikbaar is, maar bier is zoveel meer dan dat. En dat kan op vrijdag 23 februari bij Laatmakers geproefd worden!

Bier drink je niet, bier degusteer je. Je kijkt, luistert, ruikt, voelt en proeft, alle zintuigen komen aan bod. Gediplomeerd Biersommelier Frans Ruiter van De Bierverbinding begeleid de proeverij en legt uit hoe je nu eigenlijk moet proeven. Ook komen de (basis)ingrediënten van bier aan bod, hoe het brouwproces werkt en nog zoveel meer wat er over bier te vertellen valt. Naast een smakelijke dus tevens een leerzame avond!

U als publiek kunt ook vragen stellen over zaken die u altijd al had willen weten. Wat betekenen die symbolen op het etiket, waar staan bepaalde afkortingen voor, is bier nu pils of is pils nu bier? Een proeverij is interessanter als er een thema aan verbonden is. Het thema van vanavond is: Bieren van brouwerijen die medewerkers hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Of, zoals iemand het eens mooi verwoordde: medewerkers met een inhaalslag. Deze medewerkers zijn (nog) niet in staat om mee te draaien in de gewone arbeidsmarkt en krijgen een kans op een voor hen gepaste wijze werkzaamheden uit te voeren in een sociale brouwerij. Denk hierbij aan repeterend werk: bieren afvullen, etiketteren, flessen in kratten doen, enzovoort. En later ook meer verantwoordelijke taken zoals het meehelpen in het brouwproces en/of het rondrijden van bestellingen. Er worden van verschillende van deze brouwerijen zes bieren geproefd. Laat je verrassen door het brede smaakpallet van bier en meld je aan!

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen