Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Palm Hoppluk 2019 | Steenhuffel | Feest

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Palm Hoppluk 2019

Palm Hoppluk op 25 augustus! Tijdens deze dag kom je meer te weten over de miraculeuze hopplant en kun je helpen met het oogsten van de hop.

Palm Hoppluk

Traditioneel was de hoppluk een echt feest en ook die traditie wordt voortgezet door Brouwerij Palm. Zondag 25 augustus wordt er dan ook uitgebreid gefeest nabij het hopveld in Steenhuffel. 

Ook niet-plukkers zijn die dag welkom om mee te feesten. In de schaduw van de hoppluk meten krachtpatsers zich tijdens de Highland Games in wedstrijden zoals paalwerpen, steenwerpen, touwtrekken, hamerslingeren en andere disciplines uit de Schotse en Keltische cultuur.

Omdat Brouwerij Palm zich al jarenlang actief inzet voor ‘beer and food’-pairing serveert een tiental food trucks je aangepaste gerechten met bijhorende bieren. Op de food market kan je streekproducten ontdekken.

Daarnaast kun je op 25 augustus ook gratis de brouwzalen Palm en De Hoorn bezoeken, evenals Stoeterij Diepensteyn, bekend om de Brabantse trekpaarden die het logo van Palm siert. Verschillende cover-bands verdrijven vanop het podium van Hop Rock de gevreesde hopduivel. Hop dus naar Steenhuffel om een dagje het ‘groene goud’ te beleven.

Goed om weten

Alle activiteiten zijn gratis. Wie op zondag 25 augustus mee hop wil plukken, moet zich wel vooraf aanmelden op www.hoppluk.be.

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!