Op zondag 30 december kunnen er weer winterse bieren worden geproefd.
Het probieren team is eigenlijk niet zo fan van seizoensbieren, maar voor de Winterbieren maken zij graag een uitzondering.
In België is de winter het meest interessante seizoen voor speciale bieren. In deze periode kom je kerstbier, eindejaarsbier en winterbier tegen. Belgische cafés hebben soms wel zo’n vijftig winterbieren in huis. Maar ook Engelse, Amerikaanse en Nederlandse brouwers hebben een kerstbiertraditie.
De meeste brouwers hebben een winterbier dat donker en vaak wat hoger in alcohol is, een zoetige basissmaak heeft en kruidig is. Maar dit is geen vaste regel, want er kunnen zomaar blonde of laagalcoholische bieren tussen zitten. Een ander gemeenschappelijk kenmerk van winterbier is het gebruik van de zogenaamde ‘kerst-ingredienten’, zoals kaneel, gember, gedroogd fruit en nootmuskaat. Het bier geeft een gevoel dat past bij de feestdagen.
Omdat er maar plek is voor maximaal 45 inschrijvingen, is het aan te raden om van te voren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Reserveren kan door te e-mailen naar onderstaand adres.
Probieren: het maandelijkse bierproefcafe in de Groote Weiver. Elke laatste zondag van de maand.
Categorie
Begindatum
30-12-2012
Van
15:00 tot 20:00
Entree
15.00
Naam locatie
De Groote Weiver
Adres
Industrieweg 1a
Postcode
1521 NA
Plaats
Provincie
Telefoon
(075) 737 01 00
Website