Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De Verhuisbrouwerij vzw

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Verhuisbrouwerij vzw

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van De Verhuisbrouwerij vzw.

Voeg nu een bier toe van De Verhuisbrouwerij vzw!

  Achtergrond informatie

  Wij zijn enkele hobbybrouwers die in hun vrije tijd hun eigen bieren brouwen met als doel het speciaalbier te promoten. Dit doen we door iedere maand op een andere plaats te tonen hoe men ambachtelijk bier kan brouwen.

  Wij vinden het jammer dat ons land met honderden verschillende bieren en bierglazen een enorme traditionele biercultuur heeft, maar dat dit niet gekend is bij het grote publiek. Men drinkt steeds minder bier per inwoner en het overgrote deel zijn dan nog industriele pilsbieren.

  Daarom willen wij het ambachtelijk speciaalbier promoten vanuit een andere invalshoek. Mensen die aan een brouwerijbezoek deelnemen staan na de rondleiding steeds open om het ongekende bier van de brouwerij te proeven. Helaas is er nog altijd een brouwerijdrempel: men moet al interesse hebben in bier om naar een opendeurdag van een brouwerij te gaan.

  Lees ook

  De verhuisbrouwerij werkt daarom in omgekeerde richting. Mensen komen niet naar onze brouwerij, maar wij verhuizen onze brouwerij naar de mensen toe. Hiervoor beschikken wij over een brouwcaravan met een mobiele brouwinstallatie van 30 liter. De bezoekers kunnen niet alleen kijken naar de demonstratie maar ook ruiken en proeven van de verschillende brouwstappen.

  Uiteraard promoten wij het speciaalbier ook door onze bieren te laten proeven. Let wel, de brouwsels die we ter plaatse brouwen zijn pas drinkbaar na drie maanden en deze zijn bestemd voor eigen gebruik, niet om te laten proeven aan onze bezoekers. Hierdoor kunnen wij naar hartelust experimenteren met bierrecepten. Als een recept op punt staat dan maken we een groot brouwsel van een duizendtal liter in een professionele brouwerij. Het is dit bier dat we aan ons publiek laten proeven.

  Voor ieder groot brouwsel dat we laten maken, beslissen we welke professionele brouwerij ons bier onder licentie mag produceren. Ook dit maakt van ons een verhuisbrouwerij omdat we niet, zoals andere bierfirma's, gebonden zijn aan dezelfde professionele brouwerij.

  De verhuisbrouwerij is een vereniging zonder winstoogmerk. Door het maken van grote brouwsels kunnen we onze brouwdemonstraties gratis houden en onze installatie onderhouden. Daarnaast proberen we onze installatie regelmatig uit te breiden met nieuwe handigheidjes, zodat onze fans niet telkens in een déja-vu tercht komen!

  Sinds 2010 heeft De Verhuisbrouwerij een nieuw vervoermiddel. Al het materiaal van brouwketels en tenten tot mout en hevels zit in een nieuwe trailer. Een volledig polyester bovenbouw en een ruime achterklep zorgen voor een mobiele, lichte en praktisch hanteerbare brouwerij.
  Heeft u aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, mail. Alvast bedankt!

  Cookie instellingen