Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Loriers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Loriers

Bierbrouwerij Loriers is gevestigd in Hoegaarden in België.

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

De familie Loriers begon in Hoegaarden te brouwen in 1832, maar brouwde in de brouwerij zoals we die kennen vanaf 1887. Deze brouwerij is gelegen langs een beek die de brouwerij gedurende vele decennia van het nodige zuivere water voorzag. Net voor Tweede Wereldoorlog kende de brouwerij een grote uitbreiding en modernisering.
 

Grote verbouwing
 

Foto van Meester Guilluy genomen uit een album
Eind jaren ' 20 : Ketels en ander gerief van Brouwerij Loriers komt per trein toe in Station van Hoegaarden In 1930 begon Loriers te brouwen in zijn brouwtoren. Dat vergde een industriële brouwinstallatie die over het spoor toekwam in het station van Hoegaarden. Van aan het station moest de installatie met vrachtwagens naar de Brouwerij Loriersstraat vervoerd worden.

Overname en sluiting

Eind 1959 werd de brouwerij, bekent van het populaire bier Hougaerdse Das, overgenomen door Stella Artois uit Leuven en in 1972 sloot de brouwerij na groot protest.


Appartementen

In de toren van Brouwerij Loriers worden vijftien appartementen ingericht. 'Markant Wonen' heet het opmerkelijke project in en rond de toren van de voormalige brouwerij. Rond de toren komen serviceflats en appartementen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties