Bierbrouwerij Druïde in Deerlijk

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Pikkelstraat 37
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (14 jaar actief)
Opgericht in
2004
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Druïde in Deerlijk

Geen biermerk bekend van Bierbrouwerij Druïde in Deerlijk. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Achtergrond informatie

Het verhaal begon een aantal jaar geleden. Ze kenden elkaar nog niet maar hadden een gemeenschappelijke hobby: bier brouwen. Na een tijdje begon dit aardig te lukken en beslisten we de opleiding brouwerij te gaan volgen aan het CTL. Hier liepen we elkaar tegen het lijf en naar het einde van de tweejarige opleiding smeedden we plannen om samen een bier te brouwen.
Het eerste brouwsel is ontstaan uit bieren die we elk als amateurbrouwers in onze garage hadden gebrouwen. De recepten voor deze bieren werden samengelegd en aangevuld met de kennis opgedaan tijdens de brouwopleiding. Als volleerde druïden dompelden we ons onder in de magie van het brouwen. Vier soorten mout, Poperingse hop, gist en water vormden de basis van enkele magische recepten. De naam ”Druïde” was hierbij meteen geboren.

Op basis van deze recepten werden in de lente van 2004 een aantal proefbrouwsels gebrouwen. Deze bieren werden voorgesteld aan een proefpanel van 25 bierliefhebbers. Op basis van hun opmerkingen werd het recept voor Druïde Blond definitief vastgelegd.

Het bier was meteen een schot in de roos en was fel gegeerd door familie, vrienden en kennissen. De brouwketel in de garage werd al gauw te klein, waardoor we genoodzaakt waren de infrastructuur van Brouwerij De Graal te Brakel en van De ‘proefbrouwerij’ te Lochristi te benutten.

Ondertussen is de hobby verder uit de hand aan het lopen en is er sinds de zomer van 2006 ook Druïde Bruin op de markt. Opnieuw blijven we trouw aan de basisgrondstoffen van bier: alleen water, mout, hop en gist worden gebruikt.

Hendrik, Pascal, Pieter

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.