Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch

Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch is een bierbrouwerij uit Diekirch (Luxemburg) die is opgericht in 1871.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch.

Voeg nu een bier toe van Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch!

  Achtergrond informatie

  Opgericht in 1871, Brouwerij Diekirch, gelegen in de vallei van de Sure, in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg nam de traditie van de Franciscaner monniken, bekend Recollets, al in de 18e eeuw een biertje brouwen bekend.
  Op de site van een eerste brouwerij die behoren tot de industrieel Jacques-Drüssel Glaesener, was Brouwerij Diekirch voor het eerst vastgesteld onder de naam "Brasserie de Diekirch voorraad.
  In 1880, bij gebrek aan ruimte, de brouwerij koopt grond buiten de stad Diekirch, in de buurt van het centraal station om zijn productie te verhogen om te gaan met transport problemen.
  1900: Brouwerij Diekirch werd de eerste brouwerij in Luxemburg in termen van volume.
  1926: Het besluit werd genomen om een nieuwe brouwerij in de buurt van het station van Diekirch te bouwen. Geopend in 1930, zou kunnen worden beschouwd als de eerste industriële brouwerij in het land.
  In 2000, Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch haar uit de fusie van twee paradepaardjes van het bier in Luxemburg: "De brouwers bijeen in Luxemburg" en de "Brasserie de Diekirch.
  In 2002 heeft de Belgische groep Interbrew, terwijl de derde wereld brouwen groep, over de activiteiten van de brouwerij door het instellen van haar know-how en een aantal essentiële internationale biermerken.
  Brasserie Mousel Diekirch-SA is de eerste brouwerij in het Groothertogdom. Het bedrijf is een leider, zowel in termen van productie, export en import van dat marktaandeel en werkgelegenheid in de sector. In 2004 heeft Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch SA gebrouwen + / - 200.000 hectoliter bier.
  Sinds 2005 zijn de fabelachtige geschiedenis gaat verder en La Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch is onderdeel van InBev (voorheen Interbrew), de grootste brouwer ter wereld in termen van volumes.
  De brouwerij distribueert momenteel Groothertogdom Luxemburg een uniek merk portfolio, bestaande uit lokale merken en Mousel Diekirch ® ® en internationale merken zoals Leffe ®, Beck's ®, Stella Artois ®, Hoegaarden ®, Belle-Vue ® , ® en Jupiler ® Super-Bock.

  Lees ook

  Sluiting aangekondigd

  Ondanks dat in 2009 een winst is behaald van 5 miljoen euro wordt op 7 januari 2010 de sluiting aangekondigd van de brouwerij in Diekirch, en de verplaatsing van de productie te Jupille/Liége of naar Leuven, beide in België. Hierdoor is Bofferding geïnteresseerd in een hervatting in de Brasserie de Diekirch. Ook Saphire Capital Partners willen het fabrieksterrein compleet met gebouwen en inventaris overnemen in Diekirch om de brouwactiviteiten als franchise voort te willen zetten.

  Goed nieuws

  Goed nieuws op donderdag 18 maart 2010, Brauerei Diekirch behoudt productie.
  Bierbrouwer AB InBev, eigenaar van Diekirch, heeft met een aantal Luxemburgse investeerders een principeakkoord gesloten voor het behoud van de bierproductie van de merken Diekirch en Mousel in Luxemburg. De investeerders zouden zich bereid verklaard hebben om de gebouwen en gronden in Diekirch over te nemen van AB InBev. Dat moet volgens de partijen de nodige financiële ruimte geven om de productie van Diekirch en Mousel, die als Luxemburgse nationale symbolen worden beschouwd, te kunnen blijven brouwen. De operationele activiteiten blijven echter eigendom van de Brouwerij van Luxemburg Mousel-Diekirch, als onderdeel van AB InBev. Bij Diekirch werken op dit moment in totaal 97 personen bij een capaciteit van 250.000 hecotliter bier.