Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij | AB InBev Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij is een bierbrouwerij uit Leuven (België) die is opgericht in 2004. Deze brouwerij heeft 35 bieren in het assortiment.

Bieren van AB InBev
Leffe Royale Whitbread Golding logo
leffe 0.0% logo alcoholvrij abdijbier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Anheuser-Busch Inbev Brouwerij


Voeg nu een bier toe van Anheuser-Busch Inbev Brouwerij!
 • Brahma - Lager - 4,3%

  Brahma is een biermerk afkomstig uit Brazilië. Het is een fris en zomers biertje dat erg toegankelijk is met een zoete afdronk. 

 • Bud - Pils - 5%

  Bud is een zacht en verfrissend pilsener dat gekenmerkt wordt door zijn ‘smooth taste'. Deze smooth taste heeft de brouwerij gerealiseerd door gebruik te maken van witte rijst, het bier te lageren met beukenhouten snippers en het unieke brouwproces dat twee keer zo lang is als het gemiddelde brouwproces van bieren.

 • Bud light - Light - 4,2%

  Budweiser Bud Light is niet echt smaakvol en bevat veel koolzuur.

 • Busch Beer - Pils - 4,3%

  Busch Beer is een heerlijk biertje. Door de ingrediënten heeft deze pils een verfrissende, zachte smaak en een zachte afdronk.

 • Corona - Lager - 4,6%

  Corona bier heeft een frisse en zoete smaak. Het is een redelijk licht en makkelijk doordrinkbaar bier. 

 • Franziskaner Hefeweizen alkoholfrei - Alcoholvrij - 0,5%

  Het is de gist die zorgt voor de typische 'hefeweizen-smaak’ die Zuid-Duitse Weizenbieren zo anders doen smaken dan de Nederlandse en Belgische tarwebieren. Franziskaner Weissbier Alkoholfrei heeft een frisse kruidige geur met een lichte toon van citrus en op de achtergrond een botertje. Dit alcoholvrije bier heeft een makkelijke afdronk met frisse fruitige tonen.

 • Franziskaner Weissbier - Weizen - 5%

  Dit bier is gekenmerkt door zijn frisse, kruidige en fruitige smaak. Het is romig met weelderig schuim. Maar een sprankelende frisheid en harmonieus fruit zoals, banaan en citrus, zijn ook zeker te proeven in dit frisse biertje. Subtiel kruid, zeer pittig en een licht zoete afdronk.

 • Goose Island IPA - India Pale Ale - 5,9%

  Goose Island IPA uit Chicago. Deze IPA is de droom van elke hopliefhebber met een fruitig aroma en een lekkere hoppige afdronk.

Niet meer gebrouwen

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Anheuser-Busch InBev is de grootste brouwerij ter wereld! In 2016 was AB InBev al wereldwijd marktleider. Dat weerhield de bierreus er echter niet van om de nummer twee van de wereld (SABMiller) in te lijven. Met die fusie versterkte AB InBev haar dominantie in de bierwereld.

Ontstaan AB InBev

Interbrew ontstond in 1988 uit een fusie tussen twee brouwerijen: de Brouwerij Artois uit Leuven en de Brouwerij Piedbœuf uit het Waalse Jupille. In 2004 ontstond InBev uit een fusie tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. De brouwerij heeft op deze manier haar toekomst structureel veilig gesteld en haar concurrentiepositie verstevigd. 

Kritiek op de gevaren koers
Deze koers zorgde echter ook voor kritiek, voornamelijk uit de hoek van bierverenigingen en caféhouders. De brouwerij schenkt tegenwoordig meer aandacht aan de omzet en minder aan bijvoorbeeld bijzondere authentieke bieren met een kleinere winstmarge, zoals de Belle-Vue Selection Lambic. Die laatste worden langzaam van de markt verwijderd. Ook in deze strategie zijn de glazen voor caféhouders vergroot, zodat het aantal pintjes per vat verkleint wat meer omzet voor InBev betekent maar minder voor de uitbater.

Overname Anheuser-Busch
Op 12 juni 2008 maakte InBev bekend dat het een bod van 46 miljard dollar had uitgebracht op Anheuser-Busch om deze grootste brouwerij van de Verenigde Staten over te nemen. Nadat InBev het bod tot 52 miljard dollar verhoogde, nam de raad van bestuur van Anheuser-Busch op 13 juli 2008 het bod aan. Door deze overname werd InBev de grootste brouwerij ter wereld. De naam van het bedrijf werd nadien veranderd in Anheuser-Busch InBev.

Breed scala
Bekende Belgische bieren van deze groep zijn Belle-Vue, Hoegaarden, Hougaerdse Das, Jupiler, Leffe, Piedboeuf, Safir, Stella Artois en Vieux Temps. De groep is ook eigenaar van enkele Nederlandse biermerken, zoals Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom.

Lees ook

Overname Corona

Na maandenlange onderhandeling is er dan eindelijk een principeakkoord. Bierconcern AB InBev en het Amerikaanse ministerie van justitie hebben overeenstemming bereikt rond de overname van de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo. Daarmee is vanuit Amerika groen licht om het biermerk Corona dan eindelijk volledig onder Bierbrouwer AB InBev te laten vallen.

Inbev had al 50 procent van de aandelen maar wilde de volledige controle in handen krijgen over onder andere het biermerk Corona. De Amerikaanse autoriteiten probeerde hier een stokje voor te steken aangezien zij door de overname vreesden voor een concurrentie beperkende biermarkt in Noord-Amerika.

AB InBev heeft met Bud Light al het populairste bier van de VS in handen en Corona is het meest gedronken importbier op de Amerikaanse markt. Het bierconcern zal nu een aantal activiteiten afstoten. Daarover heeft zij met de Amerikaanse overheid een principeakkoord bereikt. De overname is overigens nog niet helemaal zeker aangezien de Mexicaanse autoriteiten ook nog hun goedkeuring moeten geven.

Overnames door Anheuser-Busch Inbev Brouwerij

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij heeft 3 overnames gedaan. De eerste overname door Anheuser-Busch Inbev Brouwerij werd gedaan in 2005 (Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch) en de laatste in 2016 (Bierbrouwerij SABMiller). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Anheuser-Busch Inbev Brouwerij.

Bekijk de volledige lijst met overnames

Zie minder overnames

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij in het nieuws

 • Bestaande Coronita bierfles // Foto: Ruben de Vries

  Corona overweegt naamsverandering

  Het Mexicaanse biermerk Corona overweegt de naam te veranderen. Grupo Modelo, de producent van het biermerk Corona wil het bier wellicht omdopen tot Coronita.

 • AB InBev steunt de zorg

  Rondje 0.0% bier op Dag van de Verpleging van AB InBev

  Op de Dag van de Verpleging geeft Bierbrouwerij AB InBev een rondje Jupiler 0.0% aan ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland. Met dit gebaar wil de brouwer zorgprofessionals extra bedanken voor hun werk tijdens de COVID-19 crisis.

 • Bar // Pixabay

  AB InBev verkoopt minder bier door corona

  AB InBev wordt keihard getroffen door de negatieve effecten van het coronavirus. De brouwer is een derde van de omzet kwijtgeraakt in het eerste kwartaal van 2020.