Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Anheuser-Busch Inbev Brouwerij | AB InBev Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev is een bierbrouwerij uit Leuven (België) die is opgericht in 2004. Deze brouwerij heeft 69 bieren in het assortiment.

Bieren van AB InBev
Bud King of Beers
Corona bier

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Brouwerijen die vallen onder Anheuser-Busch InBev


Biermerken van Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev heeft in totaal 69 bieren in het portfolio die worden gebrouwen door verschillende bierbrouwerijen.

Voeg nu een bier toe van Anheuser-Busch InBev!
 • Corona - Lager - 4,6%

  Corona bier heeft een frisse en zoete smaak. Het is een redelijk licht en makkelijk doordrinkbaar bier met een alcoholpercentage van 4,6%. Tijdens het brouwproces wordt er relatief weinig gerst, maar des te meer maïs gebruikt.

 • Bud - Pils - 5%

  Bud is een zacht en verfrissend pilsener dat gekenmerkt wordt door zijn ‘smooth taste'. Deze smooth taste heeft de brouwerij gerealiseerd door gebruik te maken van witte rijst, het bier te lageren met beukenhouten snippers en het unieke brouwproces dat twee keer zo lang is als het gemiddelde brouwproces van bieren.

 • Leffe Blond - Blond - 6,6%

  Leffe Blond heeft een zoetige en fruitige smaak waar een vleugje bitterheid doorschemert, met een pittige afdronk van sinaasappel.

 • Hoegaarden Witbier - Wit - 5%

  Hoegaarden witbier heeft een frisse en lichtzure smaak. Het traditionele Hoegaarden witbier wordt gebrouwen met bronwater, ongemoute tarwe, gerstemout, hop, koriander en Curacao. Dit licht gehopte bier heeft een troebele witgele kleur. Buitengewoon verfrissend. Een echte dorstlesser en daarnaast voor sommigen de gouden standaard voor de bierstijl witbier.

 • Leffe Blond 0.0% - Blond - 0%

  Leffe Blond 0.0% is een bier met een fruitige smaak en een bittere toets. Het is gemaakt met dezelfde gist als andere Leffe bieren om karakter en smaak te behouden. 

 • Franziskaner Weissbier - Weizen - 5%

  Dit bier is gekenmerkt door zijn frisse, kruidige en fruitige smaak. Het is romig met weelderig schuim. Daarnaast vind je in dit Duitse Weizen bier een sprankelende frisheid en harmonieus fruit zoals banaan en citrus.Subtiel kruidig, zeer pittig en een licht zoete afdronk.

 • Victoria - Blond - 8,5%

  Victoria is een sterk blond verfrissend degustatiebier van 8,5% met een subtiele bitterheid en droge afdronk. De brouwers selecteerden de fijnste rijst om Victoria een pure smaak en een heldere gouden kleur te geven. Het verfrissend kruidig hoparoma dat typisch is voor een klassiek sterk Belgisch blond bier is perfect gebalanceerd met fruitige toetsen afkomstig van de drie hop variëteiten, waaronder de edelhop Saaz en Fuggle.

 • Bud light - Light - 4,2%

  Budweiser Bud Light is niet echt smaakvol en bevat veel koolzuur.

Achtergrond informatie

Anheuser-Busch InBev is de grootste brouwerij ter wereld! In 2016 was AB InBev al wereldwijd marktleider. Dat weerhield de bierreus er echter niet van om de nummer twee van de wereld (SABMiller) in te lijven. Met die fusie versterkte AB InBev haar dominantie in de bierwereld.

Ontstaan AB InBev

Interbrew ontstond in 1988 uit een fusie tussen twee brouwerijen: de Brouwerij Artois uit Leuven en de Brouwerij Piedbœuf uit het Waalse Jupille. In 2004 ontstond InBev uit een fusie tussen het Belgische Interbrew en het Braziliaanse AmBev. De brouwerij heeft op deze manier haar toekomst structureel veilig gesteld en haar concurrentiepositie verstevigd. 

Kritiek op de gevaren koers
Deze koers zorgde echter ook voor kritiek, voornamelijk uit de hoek van bierverenigingen en caféhouders. De brouwerij schenkt tegenwoordig meer aandacht aan de omzet en minder aan bijvoorbeeld bijzondere authentieke bieren met een kleinere winstmarge, zoals de Belle-Vue Selection Lambic. Die laatste worden langzaam van de markt verwijderd. Ook in deze strategie zijn de glazen voor caféhouders vergroot, zodat het aantal pintjes per vat verkleint wat meer omzet voor InBev betekent maar minder voor de uitbater.

Overname Anheuser-Busch
Op 12 juni 2008 maakte InBev bekend dat het een bod van 46 miljard dollar had uitgebracht op Anheuser-Busch om deze grootste brouwerij van de Verenigde Staten over te nemen. Nadat InBev het bod tot 52 miljard dollar verhoogde, nam de raad van bestuur van Anheuser-Busch op 13 juli 2008 het bod aan. Door deze overname werd InBev de grootste brouwerij ter wereld. De naam van het bedrijf werd nadien veranderd in Anheuser-Busch InBev.

Lees ook

Breed scala
Bekende Belgische bieren van deze groep zijn Belle-Vue, Hoegaarden, Hougaerdse Das, Jupiler, Leffe, Piedboeuf, Safir, Stella Artois en Vieux Temps. De groep is ook eigenaar van enkele Nederlandse biermerken, zoals Dommelsch, Hertog Jan en Oranjeboom.

Overname Corona

Na maandenlange onderhandeling is er dan eindelijk een principeakkoord. Bierconcern AB InBev en het Amerikaanse ministerie van justitie hebben overeenstemming bereikt rond de overname van de Mexicaanse brouwer Grupo Modelo. Daarmee is vanuit Amerika groen licht om het biermerk Corona dan eindelijk volledig onder Bierbrouwer AB InBev te laten vallen.

Inbev had al 50 procent van de aandelen maar wilde de volledige controle in handen krijgen over onder andere het biermerk Corona. De Amerikaanse autoriteiten probeerde hier een stokje voor te steken aangezien zij door de overname vreesden voor een concurrentie beperkende biermarkt in Noord-Amerika.

AB InBev heeft met Bud Light al het populairste bier van de VS in handen en Corona is het meest gedronken importbier op de Amerikaanse markt. Het bierconcern zal nu een aantal activiteiten afstoten. Daarover heeft zij met de Amerikaanse overheid een principeakkoord bereikt. De overname is overigens nog niet helemaal zeker aangezien de Mexicaanse autoriteiten ook nog hun goedkeuring moeten geven.

Overnames door Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev heeft 3 overnames gedaan. De eerste overname door Anheuser-Busch InBev werd gedaan in 2005 (Brasserie de Luxembourg Mousel-Diekirch) en de laatste in 2016 (Bierbrouwerij SABMiller). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Anheuser-Busch InBev.

Anheuser-Busch InBev in het nieuws

Producten van Anheuser-Busch InBev

Bekijk alle producten van Anheuser-Busch InBev die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen