Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Veteraan | Bierbrouwerij uit Emmen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De Veteraan

De Veteraan is een bierbrouwerij uit Emmen (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

de Veteraan
de Veteraan logo
de Veteraan

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van De Veteraan

Er is bij ons geen uitgebreide informatie bekend over de biermerken van De Veteraan.

Voeg nu een bier toe van De Veteraan!

  Achtergrond informatie

  Bierbrouwerij de Veteraan is in 2014 opgericht door een viertal enthousiaste bierliefhebbers. De Veteraan brouwt haar bieren in het rustige Drentsche Zweeloo. Hier vindt deze brouwerij haar oorsprong en op deze locatie wordt nog altijd op ambachtelijke wijze bier gebrouwen. Er wordt gebruik gemaakt van enkel natuurlijke producten en deze worden met zorg geselecteerd, zodat alleen de beste graansoorten, hop en andere ingrediënten gebruikt worden voor het bier. 

  De verschillende bieren van Bierbrouwerij de Veteraan hebben allemaal een eigen karakter en smaak. De receptuur is en blijft van de brouwerij en uiteraard is het brouwproces en het recept van al onze bieren alleen bekend bij de brouwers. Het bier van de Veteraan is dan ook uniek, want nergens anders zal de receptuur worden gebruikt die door ons gebruikt wordt. We zijn dan ook trots op de producten die door ons worden uitgegeven. 

  De Veteraan dankt haar naam aan een hersenspinsel van de oprichters. Een van de oprichters is een oorlogsveteraan en de andere drie zijn op geheel eigen manier Veteraan, zo blijkt wel uit de omschrijving bij het woord Veteraan in de woordenboeken. Alle vier hebben ze vele jaren ervaring in de horeca en van daaruit is de passie voor speciaalbier ontstaan. De Veteraan brouwt haar bier voor iedereen die wil genieten van bijzondere bieren. Er kan gesteld worden dat bier van de Veteraan gebrouwen wordt voor en door bierliefhebbers. 

  Het doel van de brouwerij 

  Het doel van de brouwerij is dan ook om zoveel mogelijk mensen een plezier te doen met de aangeboden bieren. Er wordt naar gestreefd om meerdere producten aan te bieden en de Veteraan is continu onderhevig aan ontwikkeling. Er wordt nog altijd veel tijd en energie gestoken in het uitproberen van nieuwe recepten, die vervolgens worden verfijnd tot er een nieuw product uitgebracht wordt.

  Lees ook

  Máár de Veteraan is nog jong en en volop in ontwikkeling. Daarvoor is toewijding, energie, tijd en helaas ook geld nodig. Zoals vele kleine ondernemers op de biermarkt, probeert de Veteraan als microbrouwerij een aandeel te leveren in het uitgeven van speciaalbieren.

  Brouwerij de Veteraan (oktober 2016)

  Investering

  Brouwerij de Veteraan heeft in 2018 en 2019 behoorlijk geïnvesteerd in een nieuwe volautomatische brouwinstallatie. Er kan nu tot 1000 liter bier per dag gebrouwen worden, er staan 5 gekoelde gistvaten van 1250 liter en er is een automatische bottelmachine in gebruik genomen.

  De Veteraan in het nieuws