Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierfestival Groningen staat voor de deur

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierfestival Groningen staat voor de deur

04 april 2018 om 13:19

Het Bierdiner en Bierfestival Groningen staan voor de deur. Tijdens deze bier 4-daagse in het hoge noorden kun je veel beleven op biergebied. Het vindt plaats van 11 t/m 14 april.

Bierdiner Groningen
Martinus brouwerij logo
de Veteraan

Bierdiner

Op woensdag 11 april zal het jaarlijkse bierdiner in de Martinikerk plaatsvinden. Aan de vooravond van Bierfestival Groningen zal het bierdiner met streekproducten en noordelijke bieren plaatsvinden. Deze bieren worden speciaal voor het diner gebrouwen in overleg met gerenommeerde biersommeliers en afgestemd met de chefs van de horecagelegenheden.

Het diner bestaat uit vijf gangen en iedere gang zal door een ander horecabedrijf bereid worden onder leiding van Johnny Drent. De deelnemende restaurants zijn Voila, Beer&, Het Zusje van André Dokter, Block & Barrels en Het Ludina Terras. De avond zal traditie getrouw worden gehost vanaf de kansel door Melissa Cole en Fiona de Lange. Het diner is samengesteld met Arvid Bergström, de chefs van de horecabedrijven en Johnny Drent. 

Bierfestival Groningen

Dit jaar is d’Olle Grieze een Schwarzbier en is door Pivo brouwers gemaakt, gezamenlijk met de noordelijke brouwers. Brouwerij Martinus zal dit jaar het tafelbier brouwen. Het Frysk Brouwcollectief is verantwoordelijk voor een Tripel op geheel Friese wijze.

Lees ook

De Drentse brouwerij De Veteraan tekent voor een Saison. Verder worden speciaal voor het bierdiner een Groningse Geuze en een bijzondere houtgelagerde Eisbock gebrouwen in Groningen. Deze bieren zullen geserveerd worden tijdens het diner. Er zullen internationale, nationale en lokale biersommeliers aanwezig zijn om de gasten te voorzien van informatie achter de gekozen combinaties. 

Bierfestival Groningen

Bierfestival Groningen Het Bierfestival Groningen is van 12 april tot en met 14 april. Vele binnen- en buitenlandse brouwerijen zijn vertegenwoordigd. Er worden meer dan 150 bieren van de tap geschonken en diverse bieren op fles, deze zijn afkomstig vanuit de hele wereld.

Brouwerijen en importeurs bemannen veelal zelf hun stand, waardoor informatie over de bieren vakkundig overgebracht kan worden. Zo probeert de organisatie de kwaliteit voor haar bezoekers te waarborgen. Naast de proeverij worden er ook diverse wedstrijden en masterclasses georganiseerd. Bierfestival Groningen is al acht jaar de grootste speciaalbierproeverij van Nederland!

Bierfestival Groningen Open Air

Op vrijdag 13 april en zaterdag 14 april 2018 zal er van 15:00 uur tot 20:00 uur de eerste editie van Bierfestival Groningen Open Air plaatsvinden! Hierbij zijn tien fantastische brouwerijen aanwezig. Het festival zal plaatsvinden op Het Ludina Terras bij de Ebbingebrug en is gratis toegankelijk.

Bierfestival Groningen Open Air is dé locatie voor de VrijMiBo, maar ook de zaterdag is goed vertoeven. Tijdens de VrijMiBo op 13 april zal er live jazz muziek verzorgd worden door Bert van Erk en op zaterdag 14 april zal de muziek verzorgd worden door Rebellious Rose. Kijk voor meer informatie over Bierfestival Groningen, het bierdiner of Bierfestival Groningen Open Air op www.bierfestivalgroningen.nl.