Admiraals Bierbrouwerij

Land Nederland
Provincie Friesland
Plaats Aldtsjerk
Actieve brouwerij Ja (4 jaar actief)
Opgericht in 2013

Brouwerij historie

Gerrit Admiraal, initiatiefnemer achter Admiraals Bierbrouwerij Aldtsjerk, was sinds 1997 actief als amateurbrouwer toen hij 1 december 2013 zijn eigen brouwerij oprichtte. Als amateurbrouwer is hij aangesloten bij de Friese Amateur Bierbrouw Vereniging De Koperen Tsjettel, waar hij ook penningmeester was. In het pand waarin de brouwerij is gevestigd was eerder een wijnmakerij gevestigd. Gerrit is werkzaam als General Manager bij Add Controls in Joure. Eén van de activiteiten van dit bedrijf is het leveren van maatwerk brouwketels.

Add Controls levert dan ook de brouwinstallatie. In eerste instantie zal Gerrit op vrijdag in de brouwerij aan het werk zijn en zal hij zich in eerste instantie richten op het faciliteren van huurbrouwers.

Later komt er een eigen bierlijn. Eind 2013 is er een voormalige wijnmakerij aangekocht en sindsdien wordt er druk gewerkt aan de inrichting.Ook zijn de brouwketels al besteld en deze worden op eigen specificatie gebouwd. De schrootmolen is er al, de gisttanks zijn ondertussen ook al besteld, evenals de pomp en platenkoeler. Als alles volgens planning verloopt is de brouwerij 1 mei 2014 operationeel. 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Bronnen:
Cambrinus.nl
Website brouwerij


Reageer

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Gegevens

Adres:
Rhaladijk 7
9064 DD
Aldtsjerk, Nederland

Meer contact gegevens:
Telefoon:   +31(0)6 22 55 45 38
Email:  g.admiraal@admiraalsbierbrouwerij.nl
Website: