Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Boek Gerard Heineken - De man, de stad en het bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gerard Heineken - De man, de stad en het bier

Ontdek het leven en ontstaan van Heineken. Gerard Heineken, de man die zijn familienaam groot maakte. Schrijver Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis.

Gerard heineken

Gerard Heineken - De man, de stad en het bier kopen

€ 17,95

Hij is de kern van de kleurrijke Heineken-geschiedenis, maar tegelijkertijd een grijze vlek: Gerard Adriaan Heineken (1841-1893). Stichter van het gelijknamige bierimperium, grootvader van Freddy Heineken en drijvende kracht achter de economische en culturele wederopbloei van Amsterdam, die bekendstaat als de Tweede Gouden Eeuw. Toch is er maar weinig over hem bekend. Wie was deze man? En waarom werd hij bijna tot de vergetelheid veroordeeld?

Toegang tot de familiearchieven Heineken

Annejet van der Zijl kreeg toegang tot de familiearchieven en reconstrueerde het inspirerende en uiteindelijk ook dramatische levensverhaal van een van de grootste industriëlen in de Nederlandse geschiedenis. Zij ontdekte een negentiende-eeuwse success story vol lef, daadkracht en passie, maar ook de schaduwzijde van al die voorspoed: afgunst, chantagepogingen en schandaal.

Gerard Heineken. De man, de stad en het bier is het meeslepende verhaal van een visionair mens, die zijn familienaam groot maakte maar zelf zo goed als helemaal leek te zijn uitgewist. Met dit boek krijgt hij, honderdvijftig jaar nadat hij zijn eerste stappen zette in de brouwerij, weer de plaats in de geschiedenis die hem toekomt.

Tentoonstelling Heineken Amsterdam

In het Stadsarchief Amsterdam kun je een tentoonstelling over brouwer Gerard Heineken bekijken. Neem een kijkje in de geschiedenis van Heineken.

Cookie instellingen