Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Vlijt | Veluwse Schavuyt speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Vlijt

Brouwerij de Vlijt is een bierbrouwerij uit Apeldoorn (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Vlijt
Veluwse Schavuyt IPA
Veluwse Schavuyt amber

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Vlijt

Brouwerij de Vlijt heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Vlijt!
 • Veluwse Schavuyt blond - Blond - 5%

  Veluwse Schavuyt blond is moutig van smaak met een milde bitterheid alsmede een fruitig hoparoma in de afdronk welke geruime tijd aanwezig blijft. De milde bitterheid en het fruitige karakter worden verkregen door een mooie melange van 4 hoprassen. Een heerlijk fris bier die het best iets koel gedronken mag worden.

 • Veluwse Schavuyt amber - Amber - 6,5%

  Veluwse Schavuyt amber is een mooi amberkleurig bier dat gevaarlijk soepel door drinkt. Kenmerkend is zijn lichte caramel smaak, aangename hop bitterheid in combinatie met een vleugje honing waardoor het geheel een mooie variatie van frisse fruitige smaken heeft van begin tot afdronk.

 • Veluwse Schavuyt Tripel - Tripel - 7,5%

  Veluwse Schavuyt Tripel heeft een licht zoete smaak met een stevig hop karakter zowel in bitterheid als aroma. 

 • Veluwse Schavuyt IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Licht bittere smaak met een citrus/bloemige aroma van Amerikaanse hopsoorten.

 • Veluwse Schavuyt herfstbock - Bock - 6,5%

  Veluwse Schavuyt herfstbock is een traditioneel bovengistend bockbier rijk aan mooie caramel smaken met een licht geroosterde ondertoon, aangenaam gehopt in zijn bitterheid en fruitigheid. Door gebruik te maken van 4 gerstemouten en 4 hoprassen wordt een mooie complexe volle smaak verkregen, passend bij het seizoen en als voorbode voor de winter.

  Achtergrond informatie

  In het voormalige ketelhuis van Zwitsal aan de Vlijtseweg hebben de brouwers van de Veluwse Schavuyt in juli 2013 hun werk aangevangen.

  De brouwerij, die de naam De Vlijt heeft gekregen, is goed voor minstens 100.000 liter op jaarbasis. In het gebouw is een brouwhuis van 1000 liter geïnstalleerd met de daarbij horende gisttanken. Tevens is er een afvullijn geïnstalleerd om zowel flessen als fusten af te vullen.

  Veluwse Schavuyt in Het Achterom

  Maart 2013 - De Veluwse Schavuyt werd al enkele jaren in kleine hoeveelheden in proeflokaal Het Achterom aan de Mariastraat gebrouwen in wekelijkse hoeveelheden van 250 liter. Daarin is geen verandering gekomen. De Veluwse Schavuyt wordt dus op twee lokaties gebrouwen. Brouwerij de Vlijt is in een aparte BV ondergebracht waarbij de bestuurders de touwtjes in handen krijgen. Met de dagelijkse leiding is Jan Brouwers belast, ook initiatiefnemer van het Achterom.

  Lees ook

  De vraag naar de Veluwse Schavuyt is zo sterk toegenomen dat brouwer Cees Nijman de vraag niet langer aankon. Voor brouwerij De Vlijt is een professionele brouwer uit Brabant aangetrokken. Er zijn minimaal twee vaste arbeidskrachten actief in de brouwerij en is er plaats voor mensen met een beperking.

  De Vlijt per 2016

  Inmiddels is de brouwerij goed voor 150.000 tot 200.000 liter Veluwse Schavuyt per jaar. Jan Brouwers en Cees Nijman zijn inmiddels niet meer betrokken bij de brouwerij. 

  In de ruimte naast de brouwerij is het proeflokaal gevestigd. Ingericht met een 100 jaar oude Argentijnse bar, veel hout en acht bieren op tap, vormt dit een warm en gezellig geheel waar Veluwse Schavuyt beleving geproefd kan worden.

  Cookie instellingen