Brouwerij de Vlijt

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Vlijtsweweg 114
Postcode
7317AG
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij de Vlijt

Achtergrond informatie

In het voormalige ketelhuis van Zwitsal aan de Vlijtseweg hebben de brouwers van de Veluwse Schavuyt in juli 2013 hun werk aangevangen.

De brouwerij, die de naam De Vlijt heeft gekregen, is goed voor minstens 100.000 liter op jaarbasis. In het gebouw is een brouwhuis van 1000 liter geïnstalleerd met de daarbij horende gisttanken. Tevens is er een afvullijn geïnstalleerd om zowel flessen als fusten af te vullen.

Veluwse Schavuyt in Het Achterom

Maart 2013 - De Veluwse Schavuyt werd al enkele jaren in kleine hoeveelheden in proeflokaal Het Achterom aan de Mariastraat gebrouwen in wekelijkse hoeveelheden van 250 liter. Daarin is geen verandering gekomen. De Veluwse Schavuyt wordt dus op twee lokaties gebrouwen. Brouwerij de Vlijt is in een aparte BV ondergebracht waarbij de bestuurders de touwtjes in handen krijgen. Met de dagelijkse leiding is Jan Brouwers belast, ook initiatiefnemer van het Achterom.

De vraag naar de Veluwse Schavuyt is zo sterk toegenomen dat brouwer Cees Nijman de vraag niet langer aankon. Voor brouwerij De Vlijt is een professionele brouwer uit Brabant aangetrokken. Er zijn minimaal twee vaste arbeidskrachten actief in de brouwerij en is er plaats voor mensen met een beperking.

De Vlijt per 2016

Inmiddels is de brouwerij goed voor 150.000 tot 200.000 liter Veluwse Schavuyt per jaar. Jan Brouwers en Cees Nijman zijn inmiddels niet meer betrokken bij de brouwerij. 

In de ruimte naast de brouwerij is het proeflokaal gevestigd. Ingericht met een 100 jaar oude Argentijnse bar, veel hout en acht bieren op tap, vormt dit een warm en gezellig geheel waar Veluwse Schavuyt beleving geproefd kan worden.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.