Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Vlijt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Vlijt

Brouwerij de Vlijt is gevestigd in Apeldoorn in Nederland. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Brouwerij de Vlijt
Veluwse schavuyt blond logo
Veluwse Schavuyt Blond flesje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Vlijt

 • Veluwse Schavuyt amber - Amber - 6,5%

  Veluwse Schavuyt amber is een mooi amberkleurig bier dat gevaarlijk soepel door drinkt. Kenmerkend is zijn lichte caramel smaak, aangename hop bitterheid in combinatie met een vleugje honing waardoor het geheel een mooie variatie van frisse fruitige smaken heeft van begin tot afdronk.

 • Veluwse Schavuyt blond - Blond - 5%

  Veluwse Schavuyt blond is moutig van smaak met een milde bitterheid alsmede een fruitig hoparoma in de afdronk welke geruime tijd aanwezig blijft. De milde bitterheid en het fruitige karakter worden verkregen door een mooie melange van 4 hoprassen. Een heerlijk fris bier die het best iets koel gedronken mag worden.

 • Veluwse Schavuyt herfstbock - Herfstbok - 6,5%

  Veluwse Schavuyt herfstbock is een traditioneel bovengistend bockbier rijk aan mooie caramel smaken met een licht geroosterde ondertoon, aangenaam gehopt in zijn bitterheid en fruitigheid. Door gebruik te maken van 4 gerstemouten en 4 hoprassen wordt een mooie complexe volle smaak verkregen, passend bij het seizoen en als voorbode voor de winter.

 • Veluwse Schavuyt IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Licht bittere smaak met een citrus/bloemige aroma van Amerikaanse hopsoorten.

 • Veluwse Schavuyt Tripel - Tripel - 7,5%

  Veluwse Schavuyt Tripel heeft een licht zoete smaak met een stevig hop karakter zowel in bitterheid als aroma. 

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

In het voormalige ketelhuis van Zwitsal aan de Vlijtseweg hebben de brouwers van de Veluwse Schavuyt in juli 2013 hun werk aangevangen.

De brouwerij, die de naam De Vlijt heeft gekregen, is goed voor minstens 100.000 liter op jaarbasis. In het gebouw is een brouwhuis van 1000 liter geïnstalleerd met de daarbij horende gisttanken. Tevens is er een afvullijn geïnstalleerd om zowel flessen als fusten af te vullen.

Veluwse Schavuyt in Het Achterom

Maart 2013 - De Veluwse Schavuyt werd al enkele jaren in kleine hoeveelheden in proeflokaal Het Achterom aan de Mariastraat gebrouwen in wekelijkse hoeveelheden van 250 liter. Daarin is geen verandering gekomen. De Veluwse Schavuyt wordt dus op twee lokaties gebrouwen. Brouwerij de Vlijt is in een aparte BV ondergebracht waarbij de bestuurders de touwtjes in handen krijgen. Met de dagelijkse leiding is Jan Brouwers belast, ook initiatiefnemer van het Achterom.

De vraag naar de Veluwse Schavuyt is zo sterk toegenomen dat brouwer Cees Nijman de vraag niet langer aankon. Voor brouwerij De Vlijt is een professionele brouwer uit Brabant aangetrokken. Er zijn minimaal twee vaste arbeidskrachten actief in de brouwerij en is er plaats voor mensen met een beperking.

De Vlijt per 2016

Inmiddels is de brouwerij goed voor 150.000 tot 200.000 liter Veluwse Schavuyt per jaar. Jan Brouwers en Cees Nijman zijn inmiddels niet meer betrokken bij de brouwerij. 

In de ruimte naast de brouwerij is het proeflokaal gevestigd. Ingericht met een 100 jaar oude Argentijnse bar, veel hout en acht bieren op tap, vormt dit een warm en gezellig geheel waar Veluwse Schavuyt beleving geproefd kan worden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties