Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Markebier | Eefde | Detmers Kazerne

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Markebier

Brouwerij Markebier is een bierbrouwerij uit Eefde (Nederland) die is opgericht in 2017.

Foto van het bier van brouwerij Markebier uit Eefde
Logo van bierbrouwerij Markebier uit Eefde

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Brouwerij Markebier.

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Markebier!

  Achtergrond informatie

  In Eefde is een moderne bierbrouwerij gevestigd in het poortgebouw van de voormalige Detmers Kazerne. Hier worden authentieke speciaalbieren gebrouwen door een groep enthousiaste lokale hobbybrouwers.

  Met de modernste technieken en veel uitproberen, werden weer de ouderwetse historische plaatselijke speciaalbieren herontdekt en opnieuw gebrouwen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ouderwetse plaatselijke bekende bestanddelen, zoals water, mout, hop, gagel en jeneverbes.

  Hierdoor wordt een bijzonder authentiek en lokaal bier, met een prettige en eigentijdse smaak toegevoegd aan het uitgebreide Nederlandse bierpalet.

  Lees ook

  De brouwers van de Markebier Brouwerij in Eefde streven er naar om in de toekomst een vijftal "vaste" en authentieke Eefdese bieren te gaan ontwikkelen en te brouwen.

  Marken

  Deze vijf zogenaamde standaard bieren, vinden hun oorsprong uit het feit dat het huidige dorp Eefde, als gemeenschap is ontstaan uit een vijftal Middeleeuwse Marken.  De Marke was een eerste bestuursvorm van bewoners, in een leefgebied, wat zaken ging regelen in het algemeen belang voor bijvoorbeeld het aanleggen van dijken bij de IJssel; het ontginnen van hoogveen gebieden; het aanleggen van wegen en afwateringen als sloten en graven en het beweiden van de algemene gronden en heide gebieden.

  De marken waar het huidige Eefde uit is ontstaan, zijn: Aevede, Angeren, Eschede, Wulfare of het Wolfeler en ’t Risselt.