Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Proefbrouwerij het Vaghevuur

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Proefbrouwerij het Vaghevuur

Proefbrouwerij het Vaghevuur is een bierbrouwerij uit Nijmegen (Nederland) die is opgericht in 2012.

Brouwerij Vaghevuur uit Nijmegen
Het Vaghevuur logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Proefbrouwerij het Vaghevuur.

Voeg nu een bier toe van Proefbrouwerij het Vaghevuur!

  Achtergrond informatie

  In de diepste krochten van de 12de eeuwse Commanderie van Sint Janin Nijmegen herleeft in Proefbrouwerij het Vaghevuur op unieke wijze het eeuwenoude bierbrouwen op grote vuren en open ketels. Samen met collega's, vrienden of familie kunt u, onder begeleiding van de brouwer, een heerlijke Triple of Imperial Stout brouwen.

  Brouwdag

  Lees ook

  In het tijdsbestek van één brouwdag leert u op inzichtelijke wijze alle stappen van het oeroude bierbrouwen. Van water en mout tot vergisting en bottelen. Maar bovenal beleeft u een leuke doe-dag te midden van heerlijke geuren, smaken en aroma's.

  Tijdens de brouwdag worden de brouwschorten omgedaan en gaat u het recept zelf tot leven brengen. Het is leren en werken door elkaar, kijken en kletsen en "¦ uiteraard proeven van heerlijke bieren. 
  Proefbrouwerij Het Vaghevuur bevindt zich, hoe kan het ook anders, onder Stadsbrouwerij De Hemel. Deze prachtige brouwerij kunt u tussendoor bekijken en u zult zien dat de verschillende stappen van het brouwproces door de eeuwen heen nagenoeg hetzelfde zijn gebleven. 
  Proefbrouwerij Het Vaghevuur bevindt zich in het biermuseum dat u ook op uw gemak kunt bekijken.

  Historie

  Initiatiefnemer achter de Proefbrouwerij het Vaghevuur is Geert van Halen, die in de kelder van de Commanderie van St. Jan van Nijmegen in een micro-installatie bier brouwt. Het bier gaat vooralsnog naar de brouwers.

  Cookie instellingen