Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gietelsche Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gietelsche Brouwerij

Gietelsche Brouwerij was een bierbrouwerij uit Voorst (Nederland).

Gegevens brouwerij

 • Type brouwerij

  Productiebrouwerij

 • Actief

  Nee, in 1941 gesloten (241 jaar actief geweest)

 • Straat

  Deventerweg 28

 • Plaats

  Voorst

 • Provincie

  Gelderland

 • Land

  Nederland

Biermerken van Gietelsche Brouwerij


Er zijn helaas geen bieren bij ons bekend van Gietelsche Brouwerij.


Achtergrond informatie

De Gietelsche Brouwerij 

Dankt haar naam aan het buurtschap Gietelo (Gemeente Voorst). De brouwerij was gelegen aan een kruispunt van belangrijke wegen en had een goede watertoevoer (een zandlaag tussen ondoorlatende lagen, met aanvoer vanuit de Veluwe). In vroeger tijden heeft het pand dienst gedaan als boerderij met uitspanning en gelagkamer en als herberg Nimwegen. Vanaf 1700 deed het dienst als bierbrouwerij. De bewoners van Kasteel Bussloo en de jonkers van De Poll waren veelgeziene gasten.

In 1997 kochten Nicolien en Johan Buitenhuis de deels uit 16e en 17e daterende boerderij. Wegens persoonlijke omstandigheden deden zij echter weer afstand van de voormalige brouwerij.

Lees ook

De familie Buitenhuis heeft veel moeite moeten doen om De Gietelsche Brouwerij te kunnen bemachtigen. Zo moest de eigenares van het landgoed, barones A.J.H. van Lynden en T.K. Witte van het rentmeesterkantoor het door hen ontworpen bouwplan eerst goedkeuren. De familie Buitenhuis kwam als beste kandidaat uit de bus, omdat ze het pand zoveel mogelijk in oude staat wilde herstellen.