Slot Bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Actieve brouwerij
Ja (2 jaar actief)
Opgericht in
2017
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Slot Bier

Slot Bier in het nieuws

Nieuw biermerk uit Zeist

Achtergrond informatie

Slot Bier is een brouwerij dat is gevestigd in Zeist. Deze brouwerij werkt samen met een stichting genaamd Stichting Slot Bier op Seyst. De Stichting Slot Bier op Seyst is een non-profit organisatie. De winst van het bier dat is verkocht geven zij aan goede doel in Zeist. 

Brouwerijen in het verleden

In het verleden had Zeist een eigen brouwerij. Deze brouwerij werd opgericht in 1863 en brouwde voor 40 jaar lang 'De Leeuw' voor Zeist en haar omgeving. De brouwerij bevond zich in het 'Broederhuis' bij Slot Zeist. Op dat moment was er zo veel concurrentie van professionele brouwerijen, dat dit Zeister bier zich niet wist te handhaven.

In 2017 heeft Slot Bier haar eerste bier gemaakt namelijk de Rond Blond. Ze hebben dit bier gebrouwen om de traditie van eigen lokaal bier te laten herleven. 

Slot Bier, Rond Bier etiket

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Rond Blond (gast) op 25-10-2018 om 20:57:00

Met diep verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van de goede smaak van de Zeister Rotary Club. Slot Bier (goed geschreven: Slotbier) is niet alleen een aanval op de smaakpapil maar door de smaak van Heineken gemixt met goedkope cider en jenever heeft het een slechte invloed op ons genot van andere bieren. Ja, het is me er toch eentje dat Slotbier. Jakkie bah.