Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Wittenburg

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Wittenburg

Stadsbrouwerij Wittenburg is een bierbrouwerij uit Zevenaar (Nederland) die is opgericht in 2008. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Wittenburg header foto
Wittenburg logo
stadsbrouwerij wittenburg

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij Wittenburg

Van Stadsbrouwerij Wittenburg zijn er in totaal 1 bieren bekend waar je meer informatie over kunt bekijken.

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij Wittenburg!
  • De Jonkheer Stout - Stout - 8,4%

    Jonkheer Stout heeft een geur van geroosterde mout. Het bevat tonen van chocola en laurier. De afdronk gaat van licht zoet naar bitter. 

Achtergrond informatie

Brouwerijhuurder
Stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar presenteerde vrijdag 16 mei 2008 officieel haar eerste bier. De feestelijke happening heeft vanaf 17 uur plaats op de Markt en komt tot stand in samenwerking met Lokaal De Revolutie, Café de Stad, Café de Jonker, Eetcafé de Huuskamer en Restaurant De Minnarij. De ‘eerste handeling’ wordt verricht door burgemeester Jan de Ruiter en jonkheer H. van Nispen tot Sevenaer. De kleinschalige en ambachtelijke Stadsbrouwerij Wittenburg is opgericht door Toon Berens, Jaap Blok en Peter van Schijndel. Deze Zevenaarders met passie voor alles wat met bier en biercultuur te maken heeft, leggen een verbinding met het begin van de vorige eeuw. Toen telde Zevenaar meerdere brouwerijen. De laatste sloot medio jaren dertig haar deuren. Zij hebben nu de draad weer opgepakt. Hun primeur heet ‘De Jonkheer’. Het is een hoppig, fruitig en karaktervol bier met een gulle schuimkraag. Stadsbrouwerij Wittenburg brengt bieren uit op zowel het fust als in de fles. Deze worden nog gebrouwen door Brouwerij de 3 Horne te Kaatsheuvel. Vanaf begin 2009 zal de brouwerij zijn gevestigd in het Polderhuis aan de Wittenburgstraat en opent dan ook haar deuren voor publiek.

Lees ook

Eigen installatie

De brouwers van Stadsbrouwerij Wittenburg in Zevenaar zien op donderdag 25 maart 2010 een droom in vervulling gaan. Dan arriveert rechtstreeks uit Duitsland een aanzienlijk professionelere installatie, waarin per keer duizend liter Jonkheerbier kan worden gebrouwen. De installatie bestaat uit een koperen brouwketel, drie vergistingsketels en drie koperen tanks om het bier te lageren. De aanwinst wordt geleverd door BTB Brau-Technologie GmbH en werd voorheen gebruikt door een in een molen gevestigde ‘Gasthausbrauerei’. Op zijn nieuwe bestemming krijgt de installatie een plaats in de schuur van Landgoed Huis Sevenaer aan de Wittenburgstraat. Zodra de vergunningen rond zijn kunnen de brouwers met de nieuwe ketels aan de slag. Zij worden daarbij ondersteund door deelnemers van zorgboerderij De Goede Dag. Later dit jaar wil Stadsbrouwerij Wittenburg nabij de brouwerij bovendien een proeflokaal openen. Daar kunnen bezoekers dan in een passende ambiance genieten van puur Zevenaars Jonkheerbier. Dit is in de soorten tripel, dubbel, blond en wit nu al verkrijgbaar op zo’n zestig verkooppunten in de Liemers.