Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouw-Bistro Dokjard | Bierbrouwerij in Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouw-Bistro Dokjard

Brouw-Bistro Dokjard is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2018.

Bier van Brouw-Bistro Dokjard
Logo van Brouw-Bistro Dokjard

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Brouw-Bistro Dokjard


Er zijn helaas geen bieren bij ons bekend van Brouw-Bistro Dokjard.


Voeg nu een bier toe van Brouw-Bistro Dokjard!

Achtergrond informatie

Welkom op misschien wel één van de mooiste plekjes van Groningen, de Noorderhaven. De laatste vrijhaven die Nederland rijk is. Voordat op deze plek gebouwen stonden, vonden we hier ‘de Noorderwerf’. Eén van de scheepswerven van de stad. Loop je 50 meter dan sta je in het gras van het Noorderplantsoen.

Dokjard Brouw/Bistro brouwen in dit prachtige pand hun eigen bieren, en koken daar lekker eten bij! De keuken valt het best te omschrijven als internationaal met vaak een eigen twist, ook vinden ze het fantastisch om bier terug te laten komen in de gerechten en streven ze altijd naar het vinden van de perfecte bier-spijs combinatie. Op hun bistro-kaart zijn dan ook veel variërende gerechten te vinden van klassiek tot modern & van bestaand tot zelf ontwikkeld. Naast hun Bistro-kaart serveren ze ook twee daghappen die wekelijks wisselen, voor men die vanuit praktisch oogpunt goed en snel wil eten.

Brouw-bistro Dokjard is gevestigd in een oud pakhuis met een lange (culinaire) historie. In het pand zat tot 1920 de Noord-Nederlandse Clichéfabriek & drukkerij, een poos hierna werd het pand een winkel waar je benodigdheden voor het optuigen van schepen kon kopen. De zware kabels werden naar beneden getakeld via de katrol die nog steeds in het pand zit

De culinaire geschiedenis begint bij meneer Wong. Die vestigde in de jaren 70 een chinees restaurant. De Mandarijn, een begrip in Groningen en omstreken. Meneer Wong maakte plaats voor de Hongaarse Vork, die het stokje weer doorgaf aan de mannen van ‘de Kaap’. In de afgelopen vijftien jaar was Kaap Noord een begrip onder studenten en buurtbewoners van de haven, de Hortusbuurt en de Oranjewijk.

Lees ook

Ze proberen bij Dokjard op een verantwoorde manier om te gaan met onze planeet. Hun producten komen niet altijd van lokale partijen, maar wel altijd van leveranciers die ook op een verantwoorde manier met dier en natuur om gaan. Uiteraard willen ze als Groningers het liefst zo snel mogelijk van het gas af, voor nu komt dit te snel. Maar het is iets waar we ons in de toekomst zeker hard voor maken

Ze zien jullie graag aan de Noorderhaven!

Bierbrouwerij

Al jaren een droom, die Dokjard Brouwerij begin 2017 is gaan verwezenlijken. De twee eigenaren werkten samen bij een prachtig restaurant in Assen toen de een, de ander betrok in zijn plannen. Samen delen ze al jaren de passie voor horeca en bier. Na avonden sparren, vele biertjes en heroïsche fietstochten naar verschillende Belgische brouwerijen ontstond het machtig mooie idee om een restaurant te openen met een eigen brouwerij.

Ze willen bij Dokjard bieren brouwen die passen binnen hun enthousiaste, moderne en energieke concept.

Bieren brouwen zoals ze ook hun menukaart invullen, bekende en minder bekende biertypen brouwen met een eigen twist. Ingrediënten toevoegen aan de brouwsels die je uiteindelijk ook echt onbetwistbaar herkend of terug proeft in het eindresultaat.