Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

De 7e Hemel | Brouwerij uit Sevenu

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

De 7e Hemel

De 7e Hemel was een bierbrouwerij uit Sevenum (Nederland).

Brouwerij de 7e hemel
Brouwerij de 7e hemel logo

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Ger en Kitty Hendrix en John Raedts zijn echte liefhebbers van speciaalbier. Uit deze liefhebberij zijn zij zelf bier gaan brouwen. Dit groeide zo langzamerhand uit tot een grote hobby. Na bij feestjes in huiselijke kring het bier geschonken te hebben werd bij regelmaat gevraagd of ze het bier ook verkochten, maar dit mocht toen nog niet. Gezien de alsmaar aanhoudende vraag heeft dit ze wel aan het denken gezet. Hieruit is het plan ontstaan om een eigen brouwerij op te starten en zo de brouwtraditie in hun dorp weer nieuw leven in te blazen. En zo geschiedde het dat de brouwerij op 14 oktober 2006 officieel werd geopend.

De eigenhandig gemaakte brouwerij heeft de beschikking over een brouwcapaciteit van 100 liter die staat opgesteld in de garage van Ger en Kitty Hendrix. De brouwketels bestaan uit drie omgebouwde Falda-wasmachines, een creatie van de Belg Louis Meulders. Hiervan fungeert er één als beslagkuip, één als filterkuip en één als kookketel.

Lees ook

De bieren van de 7de hemel zijn inderdaad bijzonder lekker en worden zelf ontwikkeld. Maar ze worden allen in België gebrouwen te Lochristi bij de Proefbrouwerij waar brouwer Dirk Naudts hele goeie bieren voor ze maakt.

Paddenstoelenbier
Medio 2010 introduceerde de brouwerij paddestoelenbier. Het bovengistend bier luistert naar de naam Donder en is zorgvuldig gedoseerd met een extract van portobello’s, de grote broer van de kastanjechampignon. Het eerste brouwsel omvat 2000 liter.

Gestopt in 2021

De brouwerij is opgeheven in het jaar 2021.

De 7e Hemel in het nieuws

  • Verschillende bieren

    Eerste Nederlandse favoriete bierlijst

    De lijst bevat 36 Nederlandse bieren, gekozen door gediplomeerde bierkenners, brouwers en bekende Nederlandse bierliefhebbers.

    De lijst kent geen ranking, enkel een beoordeling over smaak, karakter en bereidingswijze. 

Cookie instellingen