De 7e Hemel

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Klassenweg 13
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (13 jaar actief)
Opgericht in
2006
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van De 7e Hemel

Geen biermerk bekend van De 7e Hemel. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

De 7e Hemel in het nieuws

Eerste Nederlandse favoriete bierlijst

Achtergrond informatie

Ger en Kitty Hendrix en John Raedts zijn echte liefhebbers van speciaalbier. Uit deze liefhebberij zijn zij zelf bier gaan brouwen. Dit groeide zo langzamerhand uit tot een grote hobby. Na bij feestjes in huiselijke kring het bier geschonken te hebben werd bij regelmaat gevraagd of ze het bier ook verkochten, maar dit mocht toen nog niet. Gezien de alsmaar aanhoudende vraag heeft dit ze wel aan het denken gezet. Hieruit is het plan ontstaan om een eigen brouwerij op te starten en zo de brouwtraditie in hun dorp weer nieuw leven in te blazen. En zo geschiedde het dat de brouwerij op 14 oktober 2006 officieel werd geopend.

De eigenhandig gemaakte brouwerij heeft de beschikking over een brouwcapaciteit van 100 liter die staat opgesteld in de garage van Ger en Kitty Hendrix. De brouwketels bestaan uit drie omgebouwde Falda-wasmachines, een creatie van de Belg Louis Meulders. Hiervan fungeert er één als beslagkuip, één als filterkuip en één als kookketel.


De bieren van de 7de hemel zijn inderdaad bijzonder lekker en worden zelf ontwikkeld. Maar ze worden allen in België gebrouwen te Lochristi bij de Proefbrouwerij waar brouwer Dirk Naudts hele goeie bieren voor ze maakt.

Paddenstoelenbier
Medio 2010 introduceerde de brouwerij paddestoelenbier. Het bovengistend bier luistert naar de naam Donder en is zorgvuldig gedoseerd met een extract van portobello’s, de grote broer van de kastanjechampignon. Het eerste brouwsel omvat 2000 liter.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.