Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kloosterbrouwerij Steyl | Limburgs abdijbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kloosterbrouwerij Steyl

Kloosterbrouwerij Steyl was een bierbrouwerij uit Steyl (Nederland).

Paul en Saar Gansner van Kloosterbrouwerij Steyl
Kloosterbrouwerij Steyl logo
Kloosterbrouwerij steyl bieren

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Kloosterbrouwerij Steyl is een kleine bierbrouwerij in de provincie Limburg. De brouwerij wordt gerund door vader en dochter, Paul en Saar Gansner.

Familiebrouwerij

Saar en Paul Gansner van Kloosterbrouwerij Steyl Levensmiddelentechnoloog, biersommelier en vakkundig brouwer Paul Gansner laat zijn gasten proeven en genieten van ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren. Samen met dochter Saar – Food Innovator – heet deze ras(h)optimist je van harte welkom op deze bijzondere plek.

Paul en Saar staan garant voor een totaalbeleving voor fijnproevers, waarbij moderne technieken en een historische sfeer op een organische manier samengaan.

Kloosterbrouwerij

Kloosterbrouwerij Steyl is gelegen in Kloosterdorp Steyl, een stadsdeel van Groot-Venlo met een rijk kloosterverleden. Arnold Janssen vestigde hier in 1875 de door hem gestichte SVD-congregatie, vanwaar vele missionarissen op missie gingen naar onbekende gebieden.

Saar met proefplankje van Kloosterbrouwerij Steyl Door de ervaringen en souvenirs van deze missies werd Steyl verrijkt met andere culturen en ontwikkelde het zicht tot het museumdorp dat het vandaag de dag nog steeds is. De SVD-congregatie was zelfvoorzienend met allerlei werkplaatsen in het kloosterdorp, zoals een timmerwerkplaats, boekbinderij, schoenmakerij, maalderij, bakkerij, beeldhouwerij, kleermakerij, decoratieschilders, kaarsenmakerij, fotografie en een drukkerij. Ook had het dorp een eigen elektriciteitscentrale, watertoren en waterzuivering. Nog steeds zijn er op talloze plekken in het dorp sporen van het verleden te zien.

Bierproeverijen en meer

Saar en Paul bieden verschillende arrangemenenten aan om je kennis te laten maken met de bieren van Kloosterbrouwerij Steyl. Bezoek de website van de brouwerij voor meer informatie.