Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brasserie Bours

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brasserie Bours

Brasserie Bours was een bierbrouwerij uit Eindhoven (Nederland). Deze brouwerij had 1 bier in het assortiment.

brasserie bours
Val Dieu Grand Cru

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Passie en liefde voor lekker eten (koken) en drinken zit in de genen zeggen ze wel eens. Bij Rob Bours is dat klaarblijkelijk het geval. Na jaren genieten als consument van vele ontelbare speciaalbieren heeft hij de knoop doorgehakt om zelf eens te gaan brouwen. Kan niet veel anders zijn dan koken toch? Al zoekende kwam hij terecht bij Bernard Smits van Reuzenbieren te Moergestel. De experimentele insteek van deze sympathieke brouwmeester sprak hem als Bourgondische Brabander natuurlijk enorm aan.

Een nieuwe passie was snel geboren. Eigen recepten en creaties werden gebrouwen, meestal 1 x per week, op de thuisinstallatie van Reuzen bieren. Gewoonlijk tussen de 30 en 50 liter. Geproefd werd er ook! Door zowel leken als de doorgewinterde liefhebbers. Genoeg was het blijkbaar niet want de bieren bleken altijd sneller op dan verwacht… Dan doe je iets goed! Zodoende heeft Rob Bours afgelopen december het besluit genomen om te gaan brouwen voor een groter publiek. Immers, wat lekker en goed is moet men delen. In feite is hij eigenaar van een huurbrouwerij maar dat dekt de lading niet helemaal dunkt me.

Lees ook

Inmiddels wordt er ook thuis in Eindhoven flink gebrouwen op de eigen installatie. Zoveel creativiteit, zoveel ideeën. Dat moet eruit! Maar pas wanneer een recept excellent wordt bevonden, wordt dat groot gebrouwen. Op dit moment tussen de 500 en 1000 liter per batch.

Van oorsprong is hij geluidstechnicus en muzikant. Werkzaam in zijn eigen studio en ‘live’ bevindt hij zich in de meer alternatieve stromingen. Vergelijkingen met brouwen zijn significant. Improviseren, heerlijk om te doen in beide ambachten, maar ook een ‘mix neerzetten’. Zij houden ervan om de dingen (net iets) anders te doen, regels en principes zijn er niet. Ja, om ze te doorbreken…. Mag die meter niet in het rood ?! Bij ons wel! Distortion op de bekkens?! Doet u maar! Als het maar klinkt!

Dit komt ook terug in zijn brouwen. Rob drinkt best een klassieke blonde of tripel, maar zelf brouwt hij die graag net iets anders, met een pietsie meer overdrive! De Nederlandse biermarkt zit in de lift en hoopt Rob daar een dikke steen aan bij te dragen! Prachtig dat steeds meer mensen hun weg weten te vinden naar speciaalbier. Het gegeven dat steeds meer horeca er een (uitgebreide) bierkaart op na houdt stemt hem weldadig tevreden. ''Niks mis met wijn hoor… In bier valt gewoon meer te ontdekken.''