Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mederij Marcus | Bier | Destilleerderij | Imkerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mederij Marcus

Mederij Marcus is een bierbrouwerij uit Helmond (Nederland) die is opgericht in 2016.

brouwerij en mederij Marcus
brouwerij en mederij Marcus

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Mederij Marcus.

Voeg nu een bier toe van Mederij Marcus!

  Achtergrond informatie

  De kleine Mederij Marcus is ook op een kleine schaal een destilleerderij én imkerij! Alle producten en bieren zijn gemaakt en gebrouwen van natuurlijke grondstoffen. De Mederij is ontstaan in januari 2016 en is uitgegroeid van een hobby, naar een dagelijks bedrijf. 

  Honingwijn

  Mederij Marcus is begonnen met het maken van Mede (honingwijn) nadat hij op festivals 
  veelal kunstmatig gezoete dranken dronk. Als start waren er 2 gistingsflessen van beide 10 liter. Zijn missie/idee was het maken van mede zonder kunstmatige toevoegingen. Nadat er meerdere gistingsflessen waren bijgekomen en hij al doende meer kennis opdeed van het brouwen was het dan toch tijd om van zolder naar de schuur te verhuizen. Het voordeel was dat er hier meer ruimte was, en waar eerst de nodige plakkerige vloeren zijn vrouw tot wanhoop dreven, had hij nu het rijk alleen.

  Inmiddels zijn de gistingsflessen vervangen door vaten, maar de missie blijft een product maken zonder kunstmatige toevoegingen.  En ben is hij de trotse eigenaar van een “flink aantal” bijen, die hem steeds meer leren over honing!

  Vergunningen

  Halverwege 2015 heeft de mederij dan eindelijk zijn vergunning gekregen om te mogen brouwen en te destilleren. Mederij Marcus is een feit!

  De populariteit schoot omhoog van mederij Marcus. Dit kwam omdat hij wat samenwerkingen was aangegaan met o.a. De BierBrigadier en van Moll 
  beide uit Eindhoven.

  Lees ook

  Bierbrouwen

  Hoe is het bierbrouwen tot stand gekomen? Nadat zijn schoonmoeder aangaf wel eens een cursus bierbrouwen te willen volgen, kwam ik met het idee om samen een brouwketel te kopen en voor onszelf, vrienden en tijdens bordspel-avondjes bier te brouwen.

  Hierdoor ontstonden twee bieren: “A Bee in your Beer”, een honeyale van 9% en de 
  “Shilling me Softly”, een schottish ale van 4,8%. Nadat ze werden gevraagd deze bieren samen met de Mede te schenken op een festival, werd ook het bier, uitgebracht onder Mederij Marcus,  een verhaal op zich. Samen een stout brouwen stond vervolgens op hun
  lijstje, wel iets anders dan een traditionele stout, er werden chai 
  kruiden aan toegevoegd. De naam: Stout met m’n Schoonmoeder! Heerlijk 
  verkeerd om te roepen op een bierfestival…

  Zoals het er nu uitziet, is de mederij nog lang niet klaar met groeien en experimenteren met nieuwe smaakcombinaties, maar nog steeds zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen!

  Cheers!