Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen

Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen was een bierbrouwerij uit Ossendrecht (Nederland).

Volksabdij bier

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen: bij een abdij hoort een eigen bier! In september 2013 zijn ze begonnen met het ontwikkelen van drie speciaalbieren in samenwerking met Jef van Laerhoven.

Na een proefochtend kozen ze drie unieke smaken die ze wilden gaan brouwen, de  witblonde Saison, diepzwarte Stout, en amberkleurige Dreijhop.

Lees ook

Lancering van Volksabdij bieren

In oktober en november 2013 volgde de brouwdagen bij 'T Hofbrouwerijke' in Beerzel (Belgie) onder toeziend oog van brouwmeester Jef Goetelen.  In november en december 2013 werden in  drie dagen het bier gebotteld.

Enkele weken nagisten op de fles, werd het bier op 18 januari  2014 officieel geïntroduceerd! De bieren zijn uiteraard te proeven in ons restaurant en te koop bij de receptie om thuis nog eens na te genieten. Ook verkopen we cadeaupakketten met de bieren en ons eigen speciale glas. Verder zijn onze bieren exclusief te koop bij Gall & Gall in Hoogerheide.

Gestopt met brouwen

In 2021 bereikte ons het bericht dat de abdij geen eigen bieren meer brouwt. Brasserie Abdijbos blijft gewoon te bezoeken voor lunch & borrel en bijeenkomsten.