Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Arnulfus Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Arnulfus Bier

Arnulfus Bier is een bierbrouwerij uit Roosendaal (Nederland) die is opgericht in 2005. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Arnulfus bier
Arnulfus 1809 logo
Arnulfus bier logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Arnulfus Bier

Arnulfus Bier heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Arnulfus Bier!
 • Arnulfus Zeer Stout - Stout - 8,8%

  Arnulfus Zeer Stout is een Complexe, zachte, en goed uitgebalanceerde Imperial Stout. Het bier bevat een alcoholpercentage van 8,8%.

 • Arnulfus 1809 - Pale Ale - 5,5%

  Arnulfus 1809 is een Pale Ale bier dat 5,5% alcohol bevat. Het bier is Hop-bitter en het heeft een karamelachtige afdronk. Ook in de geur zijn sporen van karamel terug te vinden.

 • Arnulfus Dubbel - Dubbel - 6,5%

  De Arnulfus Dubbel is lichtzoet met vleugen van caramel en zoethout. it bier bevat een alcoholpercentage van 6,5% en wordt gebrouwen door brouwerij Arnulfus bier.

 • Arnulfus Tripel - Tripel - 7,5%

  Bijzondere tripel, gebrouwd met koriander en honing, met een licht bittere afdronk.

Achtergrond informatie

Arnulfus Bier is in 2005 ontstaan naar aanleiding van een proeverij van het Roosendaals Biergilde. Één van de leden, Peter Broos, had een eigen gebrouwen bier meegenomen wat de leden konden proeven. Dit bier beviel zo goed dat al snel het idee  ontstond om het bier voor alle Roosendalers bereikbaar te maken.
Tijdens het Hapstap festival van 2006 werd de Arnulfus Tripel met veel succes in Roosendaal geïntroduceerd.

Lees ook

Binnen twee dagen was het eerste brouwsel op! Geïnspireerd door dit succes is besloten om dit bier in continu proces te gaan brouwen en daarom is Arnulfus bier nu een blijvertje op de Roosendaalse markt.
Arnulfus bier wordt in opdracht van stichting Cerevisiam Bibat naar recept van Peter Broos gebrouwen door Bierbrouwerij De 3 Horne in Kaatsheuvel. 

Arnulfus is vernoemd naar Arnulfus den Brabander, ook wel bekend onder de naam Arnoldus de Brabander, Arnoldus Berthout en Arnulfus de Grimbergen, telg uit het Vlaamse adelgeslacht Berthout, Heren van Grimbergen.