Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bierverbond | Bierbrouwerij in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bierverbond

Brouwerij Bierverbond was een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland). Deze brouwerij had 7 bieren in het assortiment.

Brouwerij Bierverbond
Sterk Speciaalbier van Brouwerij Bierverbond
American Thirst Tarwe Lager

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Lagers hebben de naam vlak, niet sexy en al zeker niet speciaal te zijn. Brouwerij Bierverbond wil hier verandering in brengen. Ze geloven dat een goed gebrouwen lager wederom de harten van bierdrinkend Nederland kan veroveren. Ze brouwen daarom volgens oude traditie lagers als pils, vienna en dortmunder. Ze schuwen ook nieuwere soorten als tarwelager en india pale lager niet.

Lees ook

Oprichting Brouwerij Bierverbond

Brouwerij Bierverbond is opgericht door Gert Hoff en Theo Verriet. Ze zijn bierliefhebbers en levensgenieters en kennen elkaar al meer dan 20 jaar. Theo combineert het werk in de brouwerij met een free lance job in de automatisering. Gert heeft na de verkoop van zijn bedrijf de handen wat meer vrij en combineert het werken in de brouwerij met golfen.  Ze nemen zichzelf niet altijd even serieus, maar als ze aan het brouwen zijn zou je dat niet zeggen. Dan komt de control freak in ze naar boven en doen ze er alles aan om een voorspelbaar resultaat te krijgen. Ze wegen af tot op de korrel, meten tot vervelens toe SG en PH en analyseren en stellen bij tot ze tevreden zijn. En pas dan gaan ze weer lekker door met zichzelf niet serieus nemen. Al doen ze dat dan ook wel weer heel erg serieus. 

Zelfbrouwpakket leidt tot eigen brouwerij

Ze dronken al heel veel jaar bier zonder ooit de behoefte te hebben gehad het zelf te willen brouwen. Totdat Theo een keer bij de Xenos tegen zo’n zelfbrouwpakketje aanliep. Het eerste biertje pakte wonderwel goed uit, maar de tweede en derde poging mislukten. Dat kon hij niet hebben. Dus verdiepte hij zich in de theorie, volgde een brouwcursus, kocht betere apparatuur en voor hij het wist was hij elk vrij uurtje aan het brouwen. Deze Amsterdamse brouwerij heeft een installatie aan Het Aambeeld in Heemskerk staan waar zij hun bieren brouwen. 

Brouwerij Bierverbond in het nieuws

Cookie instellingen