Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Bierverbond | Bierbrouwerij in Amsterdam

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Bierverbond

Brouwerij Bierverbond is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Brouwerij Bierverbond
Bieren van brouwerij Bierverbond
Vladimir Baltic Porter van Bierverbond

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Bierverbond

Brouwerij Bierverbond heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Bierverbond!
 • Bierverbond 1841 Märzen - Lager - 6,5%

  1841 is een donkerblond Märzen bier. Het is zacht van smaak en leunt in tegenstelling to pils meer op de mouten dan op de hoppen. Naast de mooie volle smaak van de mouten is de smaak kruidig, bloemig en fris fruitig. Met het alcoholpercentage van 6,5% is het zeker geen doetje. 

 • Bierverbond Oh Vienna - Lager - 5%

  De moutigheid overheerst met smaken van noten, koekjes en geroosterd brood. De hoppen zorgen voor een aangename kruidigheid.

 • Bieverbond Bombay - Lager - 5,5%

  Deze India Pale Lager heeft heerlijke zacht tropisch fruitsmaken waarin Mango overheerst. Dit aangevuld met wat zuren die aan ananas doen denken.

 • Bierverbond American Thirst - Lager - 5%

  Dit is een Amerikaanse Tarwelager. Dit bier is een superfris lagerbier met een fris zuurtje van tarwe en veel citrus van de hoppen.

 • Bierverbond Sterk - Dortmunder - 7,5%

  Stevig moutig en fruitig. Het blond bier onder de Lagers.

 • Bierverbond Vladimir - Porter - 7%

  Dit is een Baltic Porter. Een baltic porter is in tegenstelling tot de Engels porters een lager bier en geen ale. In de smaak overheerst koffie en chocolade met een licht fruitige afdronk.

 • Bierverbond Nieuw Amsterdams Pils - Pils - 5,5%

  Een zacht, moutig pils. Helder, crispy en licht bitter. In de afdronk zit wat fruitigheid.

  Achtergrond informatie

  Lagers hebben de naam vlak, niet sexy en al zeker niet speciaal te zijn. Brouwerij Bierverbond wil hier verandering in brengen. Ze geloven dat een goed gebrouwen lager wederom de harten van bierdrinkend Nederland kan veroveren. Ze brouwen daarom volgens oude traditie lagers als pils, vienna en dortmunder. Ze schuwen ook nieuwere soorten als tarwelager en india pale lager niet.

  Lees ook

  Oprichting Brouwerij Bierverbond

  Brouwerij Bierverbond is opgericht door Gert Hoff en Theo Verriet. Ze zijn bierliefhebbers en levensgenieters en kennen elkaar al meer dan 20 jaar. Theo combineert het werk in de brouwerij met een free lance job in de automatisering. Gert heeft na de verkoop van zijn bedrijf de handen wat meer vrij en combineert het werken in de brouwerij met golfen.  Ze nemen zichzelf niet altijd even serieus, maar als ze aan het brouwen zijn zou je dat niet zeggen. Dan komt de control freak in ze naar boven en doen ze er alles aan om een voorspelbaar resultaat te krijgen. Ze wegen af tot op de korrel, meten tot vervelens toe SG en PH en analyseren en stellen bij tot ze tevreden zijn. En pas dan gaan ze weer lekker door met zichzelf niet serieus nemen. Al doen ze dat dan ook wel weer heel erg serieus. 

  Zelfbrouwpakket leidt tot eigen brouwerij

  Ze dronken al heel veel jaar bier zonder ooit de behoefte te hebben gehad het zelf te willen brouwen. Totdat Theo een keer bij de Xenos tegen zo’n zelfbrouwpakketje aanliep. Het eerste biertje pakte wonderwel goed uit, maar de tweede en derde poging mislukten. Dat kon hij niet hebben. Dus verdiepte hij zich in de theorie, volgde een brouwcursus, kocht betere apparatuur en voor hij het wist was hij elk vrij uurtje aan het brouwen. Deze Amsterdamse brouwerij heeft een installatie aan Het Aambeeld in Heemskerk staan waar zij hun bieren brouwen. 

  Brouwerij Bierverbond in het nieuws

  Cookie instellingen