Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heaps of Hops

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heaps of Hops

Heaps of Hops is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2016. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Heaps of Hops
Bjorningman logo
Bjorningman glas en flesje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Heaps of Hops

Heaps of Hops heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Heaps of Hops!
 • Bjorningman - Pale Ale - 3,8%

  Deze Pale Ale van Heaps of Hops heeft door de donkere mout een lichte karamel smaak. De brouwerij noemt de stijl een Bohemian Pale Ale, omdat er ingrediënten uit de Tsjechische regio Bohemen zijn gebruikt.

 • Gà¸ld - Pale Ale - 3,8%

  Gøld (3.8% vol) is een golden ale, een stijl die zijn naam dankt aan zijn gouden kleur. Het bier zit qua smaakintensiteit tussen pils en IPA in, dus lekker veel smaak maar niet extreem bitter-hoppig zoals een IPA. Met een IBU (international bitterness unit) van 25 is het een soepel bitter bier door gebruik van magnum hop. Daarnaast wordt tijdens het kookproces cascade hops toegevoegd, en tijdens de fermentatie (dry-hopping) citra hops. Deze zorgen beiden voor een citrus aroma, een geur die je duidelijk ruikt wanneer je het glas naar je mond brengt. Een lichte maar smaakvolle ale die je rustig door kunt blijven drinken.

  Achtergrond informatie

  Heaps of Hops is geïnspireerd op de Australische craft beer industry. Er wordt in Australië veel laag alcoholisch bier gebrouwen en toen de session ales vaak favoriet bleken te zijn was het idee voor Heaps of Hops geboren.

  Lees ook

  Heaps of Hops brouwt uitsluitend laag alcoholische craft beers, allemaal beneden de 4% VOL. Door met veel aroma hops te brouwen hebben de bieren toch een heerlijk vol aroma.

  Biermerken van Heaps of Hops

  Gøld - Golden Ale. Een frisse golden ale gebrouwen met 3 soorten hops. De Magnum zorgt voor een soepele bitterheid, waarbij de citra een vol citrus aroma en frisse afdronk verzorgt. 

  Vønkelwater - Saison. Deze frisse farmhouse ale krijgt een kruidig aroma van het gebruikte saisongist en een bloemig karakter door de Fuggles, Golding en Tettnanger hops. Met een klein fris zuurtje in de afdronk dat doet denken aan groene appel is deze kurkdroge saison een heerlijke dorstlesser.

  Bjørningman - Bohemian Pale Ale. Deze donkere pale ale wordt gebrouwen met Bohemian malts en hops. Deze heeft een cara-body en wordt gedryhopt met saaz & amarillo waardoor het doet denken aan een mooie herfstdag in de Oost-Europese bossen. 

  Heaps of Hops in het nieuws

  • De Dutch Beer Challenge 2018

   Winnaars Dutch Beer Challenge 2018

   Op woensdag 21 maart 2018 werd in Rotterdam de vierde editie van de Dutch Beer Challenge georganiseerd. Er werden 397 verschillende bieren ingestuurd en de winnaars zijn nu bekendgemaakt.

  • Brussels Beer Challenge 2017

   Brussels Beer Challenge 2017

   Dit jaar was de zesde editie van de Brussels Beer Challenge. Ook nu werd er gedurende drie dagen, door een vakkundige jury van 80 internationale bierkenners, zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. 

  Cookie instellingen