Nordman Beers

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Carolina MacGillavrylaan 262
Postcode
1098 XB
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Nordman Beers

Achtergrond informatie

Nordman maakt krachtige, fris-fruitige bieren. Ongefilterd en niet gepasteuriseerd zodat alle smaak bewaard blijft. Bier zoals bier bedoeld is en ambachtelijk gebrouwen. Onze bieren worden alleen van hop, water en graan gemaakt, hierdoor voldoen ze aan het Reinheitsgebot.

Na 10 jaar vriendschap kwamen Shaun en Thomas tijdens een festival onder Berlijn op het idee om een mobiele bier bar te beginnen en door Europa te reizen. Leuke mensen ontmoeten en lekker bier drinken op goede feestjes en toffe plekken. Hun thuisbasis is “BRET” in Amsterdam, de naam van hun bier is Nordman.

In de lente van 2014 is de Nordman brouwerij opgericht in Amsterdam door Shaun en Thomas. Sindsdien is het hard gegaan. Binnen korte tijd heeft Nordman de ‘Nordman IPA’, ‘Über en ‘Nordman Weissbier’ gelanceerd en zijn ze verkrijgbaar op vele plekken in Amsterdam en omstreken. Daarbij is Nordman één van de foundig partners die het plein voor het Sloterdijk station transformeren in een groene oase met een prachtig paviljoen genaamd “BRET”.

Nordman bieren

Nordman über is een frisse doordrinkbare IPA. Uber veel Amerikaanse hopsoorten als Chinook, Columbus, Centennial, Cascade, Citra en dry hopped met Citra. Ons bier heeft veel smaak, een relaxte bitter, weinig alcohol (4,7%!) en een mooi diep rood oranje kleur (53,6 IBU).

Nordman IPA is een krachtige, volle en fruitige India Pale Ale. De Centennial hop geeft een heerlijke fruitige smaak aan het bier, met citrus-achtige ondertonen. De Chinook hop geeft de krachtige smaak die bij een echte Amerikaanse IPA hoort. Voor de mout hebben we gekozen voor de Carahell. Deze mout zorgt voor een volle smaak, een compleet aroma en een prachtige kleur.

Nordman Weissbier is een fris-fruitig tarwebier van Zuid-Duitse oorsprong. De Weihenstephan gist geeft het bier een unieke en kruidige smaak, rijk aan kruidnagel, vanille en banaan. De Styrian Goldings & Saaz hop zorgen voor een heerlijk aroma met bloemachtige tonen.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.