Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nordman Beers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nordman Beers

Nordman Beers is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Nordman header foto
nordman über
Nordman bieren logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Nordman Beers

Nordman Beers heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Nordman Beers!

  Achtergrond informatie

  Nordman maakt krachtige, fris-fruitige bieren. Ongefilterd en niet gepasteuriseerd zodat alle smaak bewaard blijft. Bier zoals bier bedoeld is en ambachtelijk gebrouwen. Onze bieren worden alleen van hop, water en graan gemaakt, hierdoor voldoen ze aan het Reinheitsgebot.

  Na 10 jaar vriendschap kwamen Shaun en Thomas tijdens een festival onder Berlijn op het idee om een mobiele bier bar te beginnen en door Europa te reizen. Leuke mensen ontmoeten en lekker bier drinken op goede feestjes en toffe plekken. Hun thuisbasis is “BRET” in Amsterdam, de naam van hun bier is Nordman.

  In de lente van 2014 is de Nordman brouwerij opgericht in Amsterdam door Shaun en Thomas. Sindsdien is het hard gegaan. Binnen korte tijd heeft Nordman de ‘Nordman IPA’, ‘Über en ‘Nordman Weissbier’ gelanceerd en zijn ze verkrijgbaar op vele plekken in Amsterdam en omstreken. Daarbij is Nordman één van de foundig partners die het plein voor het Sloterdijk station transformeren in een groene oase met een prachtig paviljoen genaamd “BRET”.

  Nordman bieren

  Nordman über is een frisse doordrinkbare IPA. Uber veel Amerikaanse hopsoorten als Chinook, Columbus, Centennial, Cascade, Citra en dry hopped met Citra. Ons bier heeft veel smaak, een relaxte bitter, weinig alcohol (4,7%!) en een mooi diep rood oranje kleur (53,6 IBU).

  Lees ook

  Nordman IPA is een krachtige, volle en fruitige India Pale Ale. De Centennial hop geeft een heerlijke fruitige smaak aan het bier, met citrus-achtige ondertonen. De Chinook hop geeft de krachtige smaak die bij een echte Amerikaanse IPA hoort. Voor de mout hebben we gekozen voor de Carahell. Deze mout zorgt voor een volle smaak, een compleet aroma en een prachtige kleur.

  Nordman Weissbier is een fris-fruitig tarwebier van Zuid-Duitse oorsprong. De Weihenstephan gist geeft het bier een unieke en kruidige smaak, rijk aan kruidnagel, vanille en banaan. De Styrian Goldings & Saaz hop zorgen voor een heerlijk aroma met bloemachtige tonen.

  Cookie instellingen