Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Helderse Jongens

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Helderse Jongens

Stadsbrouwerij Helderse Jongens is een bierbrouwerij uit Den Helder (Nederland) die is opgericht in 2013.

Brouwerij Helderse Jongens

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Stadsbrouwerij Helderse Jongens.

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij Helderse Jongens!

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Helderse Jongens is gevestigd in Den Helder. De 'Jongens'  Dave Kleine, Tim Ouwens en Mitchell Gerrits hebben de brouwerij in 2013 opgericht. In het Napoleon- Fort Westoever zijn ze druk bezig om een volwaardige brouwerij met brouwcafé te realiseren.

  De Jongens

  Zowel Mitchell, Jos en Dave zijn ervaren horecamensen. Ze zijn onderaan begonnen in de keuken en hebben in echte topbedrijven in Amsterdam en de randstad gewerkt.

  Mitchell is een fijnproever en is heel goed in het vervolmaken van recepten. Dat leerde hij onder meer in Amsterdam bij restaurants als Spring en De Kas, waar hij mooie smaakcombinaties leerde maken met producten van eigen land. Na de versnelde koksopleiding deed Mitchell een opleiding horecamanagement en ondernemerschap. Hij is voorzitter van de brouwerij en is zeer gepasioneerd brouwmeester.

  Jos is na de bakkersopleiding naar de vakschool Wageningen gegaan, en heeft zijn opleiding afgerond op levensmiddelentechnologie. Hij implementeerde HACCP-systemen bij bakkers, en heeft hierna 13 jaar een horecabedrijf gehad. Jos is de technicus en de penningmeester van onze stichting.

  Lees ook

  Dave is begonnen in de zaak van zijn vader, waarna hij samen met zijn vrouw zijn eigen restaurant startte, dat in 2013/2014 uitgeroepen werd tot stagebedrijf van het jaar.

  Ook zit hij in de bedrijfsadviescommissie Horeca van het ROC kop van Noord-Holland en heeft Dave al heel wat leerlingen van de praktijkschool opgeleid tijdens zijn loopbaan in de horeca. Dave is de verbinder en de secretaris van de brouwerij.

  Helderse Jongens in maart 2017

  In maart 2017 zijn de brouwketels, vergistingtanks en andere apparatuur geleverd vanuit China. De heren gaan nu de brouwerij opbouwen en zullen binnenkort bier gaan brouwen. 

  Helderse Jongens logo en fort

  Stadsbrouwerij Helderse Jongens in het nieuws

  • Weizen van Radboud

   Prijswinnende bieren Noord-Holland

   Afgelopen weekend werd in de Grote Kerk in Alkmaar de vierde editie van de bierverkiezing van NH Media gehouden. Meerdere speciaalbieren vielen in de prijzen.