Stadsbrouwerij Helderse Jongens

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Westoever 1
Postcode
1785 PB
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij Helderse Jongens

Geen biermerk bekend van Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Voeg een biermerk toe voor deze brouwerij.

Stadsbrouwerij Helderse Jongens in het nieuws

Prijswinnende bieren Noord-Holland

Achtergrond informatie

Brouwerij Helderse Jongens is gevestigd in Den Helder. De 'Jongens'  Dave Kleine, Tim Ouwens en Mitchell Gerrits hebben de brouwerij in 2013 opgericht. In het Napoleon- Fort Westoever zijn ze druk bezig om een volwaardige brouwerij met brouwcafé te realiseren.

De Jongens

Zowel Mitchell, Jos en Dave zijn ervaren horecamensen. Ze zijn onderaan begonnen in de keuken en hebben in echte topbedrijven in Amsterdam en de randstad gewerkt.

Mitchell is een fijnproever en is heel goed in het vervolmaken van recepten. Dat leerde hij onder meer in Amsterdam bij restaurants als Spring en De Kas, waar hij mooie smaakcombinaties leerde maken met producten van eigen land. Na de versnelde koksopleiding deed Mitchell een opleiding horecamanagement en ondernemerschap. Hij is voorzitter van de brouwerij en is zeer gepasioneerd brouwmeester.

Jos is na de bakkersopleiding naar de vakschool Wageningen gegaan, en heeft zijn opleiding afgerond op levensmiddelentechnologie. Hij implementeerde HACCP-systemen bij bakkers, en heeft hierna 13 jaar een horecabedrijf gehad. Jos is de technicus en de penningmeester van onze stichting.

Dave is begonnen in de zaak van zijn vader, waarna hij samen met zijn vrouw zijn eigen restaurant startte, dat in 2013/2014 uitgeroepen werd tot stagebedrijf van het jaar.

Ook zit hij in de bedrijfsadviescommissie Horeca van het ROC kop van Noord-Holland en heeft Dave al heel wat leerlingen van de praktijkschool opgeleid tijdens zijn loopbaan in de horeca. Dave is de verbinder en de secretaris van de brouwerij.

Helderse Jongens in maart 2017

In maart 2017 zijn de brouwketels, vergistingtanks en andere apparatuur geleverd vanuit China. De heren gaan nu de brouwerij opbouwen en zullen binnenkort bier gaan brouwen. 

Helderse Jongens logo en fort

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Danny (gast) op 20-03-2018 om 16:40:23

Bij de Helderse jongens geven ze trouwens ook rondleidingen in het fort waar ook de brouwerij zit en hebben ze ook sportieve activiteiten