Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken na Freddy | boek over de Amsterdamse brouwer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken na Freddy

Het boek 'Heineken na Freddy' gaat over het bestaan van Heineken nadat Freddy Heineken met pensioen gaat. Een logische opvolger was er niet. Wie werd het?

Heineken na Freddy

Heineken na Freddy kopen

€ 18,99

Als Freddy Heineken in 1989 met pensioen gaat, staat zijn wereldberoemde bierbedrijf op een keerpunt. Een logische opvolger is er niet: Freddy heeft één dochter, Charlene, die nog nooit enige interesse heeft getoond in de Heineken brouwerij. Het bedrijf is ernstig aan modernisering toe.

Verhalen van Heineken

Heineken na Freddy Andere bierbedrijven slaan agressief hun klauwen uit en beginnen aan een strijd om de grootste te worden. Heineken dreigt achterop te raken. Freddy wil er alles aan doen om zijn erfenis te verdedigen: Heineken moet als familiebedrijf hoe dan ook overeind blijven. Een nobel plan, of juist levensgevaarlijk voor de toekomst?

In 'Heineken na Freddy' reconstrueert onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen de overlevingsstrijd van Nederlands beroemdste bierbrouwer. Hij sprak met honderden betrokkenen en tientallen topmensen uit het bedrijf zelf, uit binnen- en buitenland. Het resultaat is een unieke blik achter de schermen bij een van de meest gesloten bedrijven van Nederland.

Hoe transformeerde Heineken van een vriendelijke bierbrouwer tot een internationale overname machine? Wie trokken daarbij aan de touwtjes? En hoe hielden de erfgenamen van Freddy Heineken de macht in handen na zijn dood in 2002? Een koningsdrama in de top van het zakenleven.

Cookie instellingen