Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Radboud | Brouwerij in Medemblik

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Radboud

Stadsbrouwerij Radboud was een bierbrouwerij uit Medemblik (Nederland). Deze brouwerij had 6 bieren in het assortiment.

Kwaaie Pier header
Lord Murray
Kwaaie Pier tripel logo

Gegevens brouwerij

Biermerken van Stadsbrouwerij Radboud

Stadsbrouwerij Radboud heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij Radboud!
 • Radboud Kwaaie Pier Tripel - Tripel - 9,5%

  De smaak van deze tripel is vol, zoet en zeer kruidig. Het heeft een dikke witte kraag die goed blijft staan en een mooie amber kleur. De geur van het bier is een beetje stoffig en muf, maar je proeft dat totaal niet. 

 • Radboud Radbock - Bock - 7%

  Radbock is een stevige en soepele herfstbock gebrouwen door Stadsbrouwerij Radboud. Dit bier heeft een kruidige en zelfs een beetje een speculaasachtige smaak. Deze herfstbok bevat 7% alcohol. 

 • Radboud Dubbele Blik - Dubbel - 7,2%

  De bitterheid van dit dubbel bier is matig en zeker niet overheersend. Verder heeft het een karamel smaak en word de smaak vooral bepaald door de gebruikte mout en gist.

 • Radboud de Eerste - Wit - 6,7%

  Zwaar witbier volgens belgische stijl. Gebrouwen met 30% tarwemout en diverse kruiden. De smaak is vol, zacht en fris. Weinig bitter met een frisse afdronk waarin de kruiden duidelijk terug te vinden zijn. Meest onderscheidende ingredient is Gagel. Dit is een struikachtige plant met een heel krachtig aroma die vooral in de middeleeuwen veel in bier gebruikt werd. In dit geval zijn de bladeren en zaden van de plant gebruikt.

 • Radboud Floris V - Blond - 4,8%

  Door het gebruik van Amerikaanse hop (Amarilla) laat het in het brouwproces heeft het dit blond bier van stadsbrouwerij Radboud een fruitige aroma.

 • Radboud Lord Murray - India Pale Ale - 4,5%

  Vanwege het lage alcholpercentage zou deze IPA van stadsbrouwerij Radboud ook omschreven kunnen worden als een Session IPA. Naast bitterheid heeft deze IPA een fruitige smaak.

Achtergrond informatie

Stadsbrouwerij Radboud brouwt speciaalbieren, gemaakt met de beste lokale ingrediënten. In het sfeervolle pand kunnen bezoekers in het proeflokaal genieten van de ter plekke gebrouwen bieren terwijl zij uitzicht hebben op de enorme bierketels. De gastheer vertelt er maar wat graag over het brouwproces en laat er de beste bieren proeven.

Stadsbrouwerij Radboud

Achterin de ruimte bevindt zich de kookstudio, waar hobbykoks, vriendengroepen of bedrijfsteams zich kunnen uitleven onder begeleiding van een professionele kok. Het biologisch geteelde graan en hop komt bij boeren uit de buurt vandaan.

Lees ook

Het is mogelijk om als huurbrouwer capaciteit te huren bij Stadsbrouwerij Radboud.

Failliet 

Op zondag 29 maart 2020, midden in de coronacrisis, kwam het bericht dat de Stadsbrouwerij Radboud de vrijdag daarvoor door de rechter failliet was verklaard en het personeel ontslagen. Waar het faillissement aan lag zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Er wordt nog gekeken of de brouwerij kan worden overgenomen, maar in deze tijd zal daar weinig kans op zijn. Lees het nieuwsitem over het faillisement van Stadsbrouwerij Radboud.

Stadsbrouwerij Radboud in het nieuws

 • Brouwerij Radboud failliet

  Stadsbrouwerij Radboud failliet verklaard

  Stadsbrouwerij Radboud is na vijf jaar failliet verklaard door de rechter. Na vijf jaar vol met brouwen, serveren en de verkoop van de speciaalbieren is er een einde gekomen aan de brouwerij in Medemblik. 

 • Weizen van Radboud

  Prijswinnende bieren Noord-Holland

  Afgelopen weekend werd in de Grote Kerk in Alkmaar de vierde editie van de bierverkiezing van NH Media gehouden. Meerdere speciaalbieren vielen in de prijzen.