Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij Radboud failliet verklaard

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij Radboud failliet verklaard

30 maart 2020 om 14:20

Stadsbrouwerij Radboud is na vijf jaar failliet verklaard door de rechter. Na vijf jaar vol met brouwen, serveren en de verkoop van de speciaalbieren is er een einde gekomen aan de brouwerij in Medemblik. 

Brouwerij Radboud failliet
Dubbele Blik
Platzak \\ Pixabay

Stadbrouwerij Radboud 

In 2015 kregen Piet Goverse en Dolf Clarenburg het idee om in een oud pand in Medemblik een Stadsbrouwerij te gaan realiseren. Na een jaar lang plannen was de komst van Stadbrouwerij Radboud eind 2015 een feit. Stadsbrouwerij Radboud brouwde speciaalbieren, gemaakt met de beste lokale ingrediënten. In het sfeervolle pand konden bezoekers in het proeflokaal genieten van de ter plekke gebrouwen bieren terwijl zij uitzicht hadden op de enorme bierketels. Radboud de eerste

Lees ook

Financieel 

Dat de bierbrouwerij uit Medemblik financiële problemen had was geen onbekend probleem. Om de stadsbrouwerij te realiseren was er heel veel geld nodig, namelijk 1,2 miljoen euro. De banken wilden destijds geen geld lenen en dus werden er door de ondernemers aandelen uitgegeven (€1000,- per stuk). Hiermee haalden zij 500.000 euro op om de stadsbrouwerij te realiseren.

In 2018 waren er al financiële problemen, maar werd de brouwerij door investeerders op de been gehouden. De verwachting was dat er genoeg ademruimte zou zijn om de brouwerij en het biermerk verder te ontwikkelen, zodat het uiteindelijk winstgevend zou worden. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. 

Failliet 

Afgelopen vrijdag werd Stadsbrouwerij Radboud door de rechter failliet verklaard en bleek het personeel ontslagen te zijn. Waar het faillissement aan lag zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. Er wordt nog gekeken of de brouwerij kan worden overgenomen, maar de verwachting is dat het in deze tijd heel lastig zal worden. 

Cookie instellingen