Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Phetradico Bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Phetradico Bieren

Phetradico Bieren was een bierbrouwerij uit Hoogland (Nederland).

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Gestart als eenmanszaak

Vanaf 12 februari 2010 staat Phetradico Bieren ingeschreven bij de Kamers van Koophandel als firma die zich bezighoudt met het brouwen, produceren en handel in bieren ten behoeve van de directe verkoop en de verkoop aan de tussenhandel. Phetradico Bieren wordt voorlopig als eenmanszaak geleid door Onno Kleefkens. Phetradico, (Phoenix Trading Company) is de oude handelsnaam die de Amersfoortse Phoenix Brouwerij in de jaren dertig gebruikte voor haar export.

Twee basisbieren

Phetradico brouwt bieren onder de naam Phoenix en zet daarmee de zaken van Het Klaverblad voort. Het Phoenix merk wordt gebruikt onder licentie van United Dutch Breweries. Phetradico Bieren heeft twee basisbieren, het Phoenix Blond en het Phoenix Donker. In maart 2010 heeft de introductie van deze twee nieuwe bieren plaatsgevonden. Beide bieren worden geproduceerd bij de Maasland Brouwerij in Oss en zijn verkrijgbaar in 30cl flessen en op vat. Verder komen er vier Phoenix speciaal bieren die elk seizoen in een beperkte oplage worden gebrouwen.

Lees ook

Vier seizoensbieren

De vier seizoenen van de Amersfoortse kunstschilder Norbertus worden door Phetradico Bieren vertaald naar vier seizoensbieren met etiketten waarop de schilderijen zijn afgebeeld. Het eerste, het Lentebier, is midden april op de markt gekomen. Deze bieren zijn op fles verkrijgbaar bij een aantal slijterijen in en rond Amersfoort. Het vatbier is verkrijgbaar bij Phetradico Bieren af magazijn. Hiervoor geldt voor grotere hoeveelheden een levertijd na bevestiging van ontvangst van opdracht van minimaal zes weken. Voor cafés en restaurants die geleverd krijgen via de reguliere drankenhandel dient zowel voor het flessen als vatbier de bestelling via de drankenhandel te worden opgegeven.

Afvullen voor opdrachtgevers

Ook worden er speciaalbieren afgevuld voor opdrachtgevers. Zo is er voor Gall&Gall in Hoogland een Hoogland Blond en komt er in juli een Hoogland Zomerwit.

Einde Phetradico Bieren

In 2014 is de UVS Brewery & Distillery Phetradico Bieren opgehouden te bestaan.