Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het Klaverblad V.O.F.

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Het Klaverblad V.O.F.

Het Klaverblad V.O.F. was een bierbrouwerij uit Amersfoort (Nederland).

Het Klaverblad V.O.F.

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Het Klaverblad Amersfoort V.O.F. staat sinds 12 juli 2007 ingeschreven bij de Kamers van Koophandel in Amersfoort als firma die zich ten doel stelt bieren te verkopen in de regio Amersfoort onder andere de naam Phoenix.

Onder licentie

In 2006 benaderde Evert van der Linde met dit idee zijn vriend Onno Kleefkens. Na heel wat avonden vergaderen, vele besprekingen met de eigenaar van het merk Phoenix, InBev, en met vele besprekingen met Duitse bierbrouwers was het dan op 21 september 2007 zover dat er twee nieuwe Phoenix-bieren konden worden gepresenteerd. Het Phoenix bier van Het Klaverblad wordt op de markt gebracht onder een licentie van InBev.

Lees ook

Oude tijden herleven

De naam van Het Klaverblad is afkomstig van een oude brouwerij uit Amersfoort, geheten het Claverblad, en gevestigd aan de Varkensmarkt. In 1896 deed de brouwerij na een aantal magere jaren haar deuren dicht. De naam Het Klaverblad duikt later op als handelsnaam bij de Phoenix Brouwerij.
De doelstelling van Het Klaverblad Amerfoort V.O.F. is om de bieren als 'opvallend anders' op de markt te brengen. Merchandising en vormgeving van de oude Phoenix Brouwerij worden gebruikt voor de etiketten, glazen en andere reclame-uitingen. De vormgeving is gebaseerd op de ontwerpen uit de jaren twintig van de graficus N.P. de Koo.

Made by Ziegler

Onze jongens laten het bier brouwen door Ziegler Brauerei GmbH uit Waldsassen. Deze brouwerij, onder de leiding van Ulrika Hart, is een kleine sympathiek bedrijf met slechts een handvol werknemers, en staat in de regio vooral bekent om de kwaliteit van zijn heldere bokbieren. De Ziegler Brauerei maakt geen deel uit van het InBev-concern. De bieren die op de specificaties van Het Klaverblad worden met zorg gebrouwen, zonder smaaktoevoegingen op basis van natuurlijke grondstoffen. De belangrijkste schakel is brouwmeester Werner, die hiervoor nog in de leer is geweest bij Hartong, de brouwmeester van de Phoenix Brouwerij. Voor Het Klaverblad heeft hij zijn eerste proef met glans afgegeven in het speciaal gebrouwen donkere bokbier.

Alleen verder

Op 15 februari 2010 besloten de vennoten Evert van der Linde en Onno Kleefkens Het Klaverblad Amersfoort V.O.F. te ontbinden. De lopende zaken werden zorgvuldig afgehandeld. Na de ontbinding zette Onno Kleefkens de onderneming voort onder de naam Petradico Bieren. De bieren zijn verkrijgbaar bij verschillende slijterijen en café's in en rond Amersfoort.