Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hommel - Blond speciaal bier van 7,5% alcohol, uit België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hommel

Hommel is een Blond met 7,5% alcohol. Hommel wordt gebrouwen door Van Eecke brouwerij in Watou.

Eigenschappen

Hommel bier is een speciaal blond bier van Brouwerij Eecke uit België. Hommel bier is gebrouwen met de beste vier hopsoorten uit het stadje Poperinge.

Aanbiedingen en prijzen van Hommel

Actueel zijn er geen Hommel aanbiedingen. De prijs van een liter Hommel is niet bekend.

Smaak & Omschrijving

Hommelbier ruikt enigszins naar alcohol en honing, maar vooral sterk naar hop.

Behalve een sterke bittere hopsmaak zijn ook toetsen van honing en sinaasappelschil waar te nemen en volgens bierkenner Michael Jackson (niet te verwarren met de gelijknamige popzanger) ook van komijn. Geen van deze drie smaakstoffen wordt echter toegevoegd. Deze toetsen kunnen alleen ontstaan door dry-hopping, het toevoegen van hop na de hoofdgisting.

Hommelbier is een goudblond bier van hoge gisting met een alcoholpercentage van 7,5% en een densiteit van 16° Plato. Het woord hommel betekent "hop" in het plaatselijke dialect en is afgeleid van het Latijnse humulus. Het is een ongefilterd bier op basis van drie soorten hop uit de streek van Poperinge (waaronder Brewers' Gold en Hallertau) en met nagisting op de fles of op het vat.

De brouwer zelf omschrijft het product als een sterk gehopt bier met een verfijnd aroma en een verfrissende, licht bittere smaak. De aanbevolen serveertemperatuur bedraagt 6-8°C, maar het bier wordt eveneens gedronken bij 10°C en meer.

Reviews

Nog geen reviews voor Hommel.
Wat vind jij van dit bier?

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 15-07-2017 om 10:40:54

Troebel, donkergeel van kleur. De honinggeur is duidelijk waarneembaar. Is apart van smaak met een lichtbittere afdronk en met een zachte tinteling. Best wel fris, maar de smaak laat zich moeilijk omschrijven. Een zekere fruitigheid. Ook wat droog in de mond. Drinkt zich niet vlotjes weg. Er zit behoorlijk wat karakter in.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl