Singha

Singha beer
Brouwerij Boon Rawd Brewery
Land Thailand
Gebrouwen sinds 1933
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur Onbekend
Drink temperatuur Onbekend
Stamwortgehalte Onbekend
Website singhabenelux.com

Singha kopen

Singha is online te koop bij:

Verpakkingen van Singha:

Prijzen van Singha Aanbiedingen van Singha

Smaak & beschrijving

Singha beer is een fris biertje.

Singha bier is het oudste bier uit Thailand en wordt sinds 1933 gebrouwen. Een heerlijk fris biertje dat in de tussentijd uitgegroeid is tot een wereldwijd erkend biermerk. In 1933 begon Praya Bhirom Bhakdi met bier brouwen en opende niet lang daarna de deuren van zijn brouwerij Boon Rawd Brewery in Bangkok.

Singha beer flesje bierAl in 1920 zag Praya dat bier onder Thaise mensen heel erg populair was. En dat het niet lang meer zou duren voordat Thailand haar eigen bier zou hebben. Hij bestudeerde de brouw technieken in China en Indonesie, daarna vertrok hij naar Duitsland om het vak te leren van Duitse bierbrouwers. Samen met de Duitse professionals kwam Praya erachter dat Thailand het perfecte klimaat heeft om een fris biertje te brouwen. De toenmalige koning van Thailand, Rama VII, hielp om de eerste brouwerij op te zetten.

Leeuw

Singha betekend in het Thais leeuw wat ook terug te zien is in het Singha Beer logo wat een afbeelding is van een gouden leeuw. In Thailand staat Singha Beer niet alleen voor bier, maar is het biermerk onderdeel van de Thaise cultuur. Om mensen buiten Thailand, bijvoorbeeld in Nederland en Belgie, ook de kans te geven op een lekker fris Singha Beer biertje heeft bijna ieder Thais restaurant Singha Beer op de menukaart staan.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Singha

The new Fridge Pack commercial van Singha Beer
In de nieuwe commercial van Singha Beer wordt er een nieuwe verpakking van het bier gepresenteerd. De biertjes rollen superhandig uit de verpakking vandaan.

Meer reclames van Singha

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!