Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Singha beer - Eerste Thais gebrouwen bier sinds 1933

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Singha

Singha is een Pils met 5,0% alcohol. Singha wordt gebrouwen door Boon Rawd Brewery.

Singha beer
Singha
Singha doos van 24 flesjes á 0,33 liter

Eigenschappen

Singha beer is een bier uit Thailand. Het is een frisse pilsener met 5% alcohol en wordt gebrouwen in de hoofstad van Thailand, Bankok.

Aanbiedingen en prijzen van Singha

Actueel zijn er geen Singha aanbiedingen . De prijs van een liter Singha is ongeveer .

Smaak & Omschrijving

Singha beer is een fris biertje.

Singha bier is het oudste bier uit Thailand en wordt sinds 1933 gebrouwen. Een heerlijk fris biertje dat in de tussentijd uitgegroeid is tot een wereldwijd erkend biermerk. In 1933 begon Praya Bhirom Bhakdi met bier brouwen en opende niet lang daarna de deuren van zijn brouwerij Boon Rawd Brewery in Bangkok.

Singha beer flesje bierAl in 1920 zag Praya dat bier onder Thaise mensen heel erg populair was. En dat het niet lang meer zou duren voordat Thailand haar eigen bier zou hebben. Hij bestudeerde de brouw technieken in China en Indonesie, daarna vertrok hij naar Duitsland om het vak te leren van Duitse bierbrouwers. Samen met de Duitse professionals kwam Praya erachter dat Thailand het perfecte klimaat heeft om een fris biertje te brouwen. De toenmalige koning van Thailand, Rama VII, hielp om de eerste brouwerij op te zetten.

Leeuw

Singha betekend in het Thais leeuw wat ook terug te zien is in het Singha Beer logo wat een afbeelding is van een gouden leeuw. In Thailand staat Singha Beer niet alleen voor bier, maar is het biermerk onderdeel van de Thaise cultuur. Om mensen buiten Thailand, bijvoorbeeld in Nederland en Belgie, ook de kans te geven op een lekker fris Singha Beer biertje heeft bijna ieder Thais restaurant Singha Beer op de menukaart staan.

Reviews

Nog geen reviews voor Singha.
Wat vind jij van dit bier?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties