Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Budweiser Super Bowl commercial 2017

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Budweiser Super Bowl commercial 2017

Deze reclame van Budweiser is speciaal geproduceerd voor de uitzendingen rondom de Super Bowl 2017 finale. De finale van het American Football-seizoen is één van de grootste en best bekeken wedstrijden van het jaar. Meer reclames van Bud

Budweiser Super Bowl commercial 2017
Bud King of Beers
Bud King of Beers

Born The Hard Way

De reclame van Budweiser genaamd ''Born The Hard Way'' laat het verhaal zien van de Duitser Adolphus Busch die in 1857 naar Amerika trok. Als hij na wat tegenslag uiteindelijk voet aan de grond zet in Amerika, zitten ze daar niet echt op hem te wachten. "Zo te zien kom jij hier niet vandaan", "We willen je hier niet", "Ga terug naar huis", krijgt hij te horen. Maar Busch zet door en ontmoet een andere immigrant, Eberhard Anheuser. De rest is geschiedenis. Anheuser-Busch is nu onderdeel van de grootste bierbrouwerij ter wereld.

Lees ook

Ophef rondom Trump

De reclame werd een aantal dagen nadat president Donald Trump de grenzen sloot voor zeven Islamitische landen in begin 2017 voor het eerst uitgezonden.

Het Amerikaanse biermerk Budweiser veroorzaakt ongewild tweespalt in de Amerikaanse samenleving, doordat de reclame gebaseerd zou zijn op de acties van president Trump.  

Maakt de bierbrouwer hier een politiek statement? Volgens de marketingdirecteur Marcel Macondes in de LA Times "Dit verhaal gaat over de geschiedenis van het bedrijf en de compromisloze passie voor het brouwen van bier. We hebben deze commercial bijna een jaar geleden bedacht."

Gerelateerde reclames

Cookie instellingen