Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Helemaal gek van Alfa Bier!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Helemaal gek van Alfa Bier!

26 juni 2020 om 09:14

Er is een mooie reportage gemaakt over de authentieke familiebrouwerij Alfa. De reportage is begin 2020 uitgezonden door het tv-programma Helemaal Gek Van.

Familiebrouwerij Alfa
Familiebrouwerij Alfa
Familiebrouwerij Alfa

Alfa Bier

De Alfa Brouwerij is een bierbrouwerij uit Schinnen (Nederland) die is opgericht in 1870. De huidige brouwerij is gevestigd in een fraaie hoeve, gelegen op één van de meest schilderachtige plaatsen van Nederland en slechts bereikbaar via kronkelige 'bergweggetjes'. Deze locatie is niet bij toeval gekozen: in de nabije omgeving van de brouwerij ontspringt een bron op een diepte van 152 meter uit de kiezel-, krijt- en mergellagen. Uit deze bron komt zacht en zeer zuiver water voort, dat zonder voorbewerking voor het brouwen van het bier gebruikt kan worden.

Lees ook

Alfa Bier is een authentieke bierbrouwer met hart voor hun product. In 2020 bestaat het familiebedrijf, waar nu de vijfde generatie aan het roer staat, 150 jaar. De brouwerij wou graag dit jubileum inluiden met een reportage waarin de passie en het familiaire aspect van Alfa Bier goed te zien zou zijn. 

Bekijk meer interessante biervideo's.

Cookie instellingen