Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

10 adventskalenders om met bier toe te leven naar kerst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

10 adventskalenders vol bier om toe te leven naar kerst 2021

7 oktober 2021 door Biernet Redactie

Bierliefhebber en zoek je een manier om de donkere dagen voor kerst door te komen? In dit blog lopen we 10 verschillende advantskalenders vol speciaalbier langs, zodat het toeleven naar kerst misschien wel leuker is dan de dagen zelf. 

Bier adventskalenders 2021
Adventskalender beer geeks 2021
Beerwulf Adventskalender op tafel met bier ernaast

Adventskalenders met bier

De afgelopen jaren worden er steeds vaker en door meer verschillende partijen adventskalenders met (speciaal)bier op de markt gebracht. Het is een eenvoudig concept, je ontvangt een adventskalender met 24 vakjes, voor de datums 1 t/m 24 december. Iedere dag mag je een vakje openmaken en zul je een biertje vinden waar je op de betreffende dag van mag gaan genieten. Eén van de eerste adventskalenders vol bier werd door online bierwinkel Hopt op de markt gebracht, zij deden dat al in 2013.

In de loop der jaren zijn er steeds meer winkels en soms brouwerijen bijgekomen die een adventskalender met bier op de markt brengen. Ook in de aanloop naar kerst 2021 kun je genieten van verschillende speciaalbier adventskalenders. We hebben een aantal verschillende kalenders vol bier op een rijtje gezet. 

1. Beerwulf adventskalender met veel exclusieve bieren

Ook dit jaar lanceert bier webshop Beerwulf een adventskalender. De online bierwinkel heeft geluisterd naar de feedback van bierliefhebbers en zij hebben er dit jaar meer exclusieve bieren in gestopt. Het is voor hen de ultieme manier om af te tellen naar Kerstmis.

Beerwulf over de kalender dit jaar: "Dit jaar is onze kalender mooier en lekkerder dan ooit. Jullie vroegen om meer exclusieve bieren, dus dat hebben we geregeld! Naast een aantal klassiekers zijn er dus ook veel nieuwe en exclusief voor Beerwulf gebrouwen bieren te ontdekken. Je mag dus totaal nieuwe bieren verwachten die je gegarandeerd nog niet eerder hebt geproefd, maar ook een aantal favorieten en klassiekers. We hebben bieren uitgekozen van 24 verschillende brouwers en in meer dan 12 verschillende stijlen. Maar welke dat precies zijn, dat blijft natuurlijk een verrassing!" 

Beerwulf adventskalender voor de kerstboom

In 2019 werd er één bier exclusief voor de Beerwulf Adventskalender gebrouwen, namelijk Jopen Gin Trinitas Tripel. De aankondiging van de webshop doet vermoeden dat het er dit jaar meer gaan zijn. Ideaal dus om bieren te gaan drinken die je nog niet eerder hebt gehad.

De Beerwulf Adventskalender 2021 kost €62,99 en is vanaf nu te bestellen. 

2. Adventskalender voor het goede doel

Beer Geeks Beat ALS Adventskalender Ook dit jaar heeft 'Beer Geeks Beat ALS' weer een adventskalender uitgebracht. Het mooie aan deze kalender is dat je niet alleen wordt verwend met bijzondere (en in sommige gevallen exclusieve en dus unieke) speciaalbieren, maar ook nog eens het goed doel steunt. Bij aankoop van een pakket steun je namelijk Stichting ALS. 

Het pakket bestaat uit 24 bieren, waarvan meer dan de helft speciaal gebrouwen is voor de Adventskalender. ‘’Het is uniek en nooit eerder uitgebracht. Het belooft een waar spektakel te worden’’, meldt Marc Menue van Holland Craft Beer Groep.

Het pakket bestaat uit 24 bieren van 24 verschillende toonaangevende speciaal- en craftbierbrouwers. Waarvan 23 uit Nederland en één brouwerij uit België welke onder de Beer Geeks hoog aangeschreven staat. De prijs per pakket is 120 euro, daarvan gaat 15 euro direct naar Stichting ALS Nederland.

Deze adventskalender is te koop via Beerware.

3. Beery Christmas - de negende editie

Beery Christmas 2021 In 2021 brengt Hopt de negende editie van hun Beery Christmas bierpakket uit. Ga mee op avontuur en ontdek de bijzondere wereld van Beery Christmas! De brouwers vertellen je alles over hun passie: goed bier. Elke dag van december zullen duizenden bierliefhebbers in heel Europa nieuwe bieren en nieuwe smaken ontdekken. De bieren zijn exclusief gebrouwen, dus ontdek nieuwe bierstijlen (en brouwprocessen) voor een unieke en exotische smaakervaring! Wat onderscheidend is aan deze adventskalender is dat er geen 24, maar 25 bieren in het pakket zitten. Zo vier je eerste kerstdag ook met een uniek bier!

De Beery Christmas 2021 bevat innovatieve recepten en smaken. Ook dit jaar wordt er samengewerkt met brouwers van over de hele wereld. Betreed de wereld van de brouwers om je bierkennis te verruimen. Deze Adventskalender biedt een topselectie van de mooiste brouwerijen ter wereld en biedt daarnaast een grote verscheidenheid aan stijlen in één pakket. 

Beery Christmas 2021 kost €69,90 en wordt vanaf 11-10-2021 verzonden. 

4. Zelfgemaakte adventskalender

Zelfgemaakte bier adventskalender Wil je toch liever niet verrast worden met allemaal bieren die je niet kent, maar toch met een dagelijks biertje naar kerst toeleven? Dan is dit 'DIY Bier Adventskalender pakket' wat voor jou! Het enige dat je nodig hebt is een krat en 24 flesjes bier. Je gebruikt het papier om het krat netjes in te pakken als adventskalender en plakt bovenop de dopjes van de bierflessen een nummertje. Zet het krat vervolgens naast de kerstboom en geniet dagelijks van een biertje in december. 

Dit is ook een leuk idee als jouw partner, vriend(in) of familielid een grote bierliefhebber is! In dat geval maak jij de selectie van bieren voor de gelukkige en kun je dit adventskalender krat cadeau doen. Op die manier is het toch een adventskalender zoals die bedoeld is, namelijk met een dagelijks verrassingsbiertje. Deze adventskalender is ook grappig om aan iemand te geven die vooral liefhebber is van pils. Koop een krat van zijn/haar favoriete pils en pak deze netjes in.

Deze DIY Adventskalender is te koop voor €9,99. Bedenk wel dat je zelf moet zorgen voor een krat bier en de inhoud daarvan. 

5. Merry Beermas

Merry Beermas Adventskalender Merry Beermas is een speciaalbierpakket met 24 unieke en ambachtelijke speciaalbieren om toe te leven naar de kerst dit jaar. Deze speciaalbier adventskalender wordt verkocht door Craft Only en dat is ook wat je mag verwachten in het pakket, allemaal craft bieren. De bierspecialisten van het platform hebben pareltjes van de mooiste Nederlandse ambachtelijke brouwerijen geselecteerd.

Deze adventskalender biedt je twintig verschillende bierstijlen van 24 verschillende Nederlandse brouwerijen. Het pakket wordt gratis verzonden en de bieren zitten verborgen in een fraaie cadeauverpakking / adventskalender. Je vindt geen standaard bieren en brouwerijen die je wekelijks drinkt, maar juist die verborgen pareltjes. Het leuke aan dit Merry Beermas bierpakket is dat je het ook als cadeau kunt versturen en er gratis een persoonlijke boodschap aan toe kunt voegen. 

Merry Beermas is te koop voor €79,50 en de vroege bestellers krijgen €10,- korting.

6. Beer in a Box Advent

Ook bier webwinkel Beer in a Box brengt dit jaar een adventskalender uit. Deze wordt zo exclusief dat brouwers speciaal voor jou gaan brouwen. Voor iedereen die al mooi op tijd weet dat ze dit bierpakket willen ontvangen is er een mooie korting. De adventskalender wordt samengesteld met bieren van 24 verschillende brouwerijen en met bieren die niet eerder zijn uitgebracht. Naast dit geweldige pakket ontvang je ook de Beer Adventskalendar 2021 voor aan je muur.

Het leuke aan Beer in a Box is dat zij verschillende opties aan bierliefhebbers geven. Zij bieden een pakket aan waar gegarandeerd 24 bieren in zitten die je nog nooit eerder hebt gedronken. Daarnaast is er de mogelijkheid om op basis van jouw smaak twee verschillende bier adventskalenders te bestellen. 

De bierpakketten zijn al te bestellen en variëren in prijs van €149,- tot €95,- zonder korting (je krijgt tot een bepaalde datum korting).

Lees ook

7. 24 Days of Beer

Mister Hop noemt de adventskalender van dit jaar 'Beer Heaven'. En dat is met een reden. Deze beste man heeft een selectie gemaakt van 24 verschillende en unieke bieren. In het bierpakket zitten bieren met een geschatte gemiddelde Untappd-rating van 3,7. Je ontvangt een mix van acht verschillende bierstijlen én nog veel meer substijlen. 

De Mr. Hop adventskalender is te koop voor €84,95 en je ontvangt tijdelijk een pre-order korting van €5,-.

8. Jopen Ultimate Advent Calendar

Jopen Advent 2021 Jopen is terug met een ultieme countdown tot kerstmis! Zoals de Haarlemse brouwer zelf aangeeft: "We’re back, maar… doen het dit jaar helemaal anders! We gaven onze brew crew dé ultieme uitdaging: welk craft bier wil jij terugzien in de Jopen Ultimate Advent Calendar? De brouwers zijn helemaal los gegaan. Geen smaak, ingrediënt of brouwmethode was te gek. Onze brouwerij draait inmiddels overuren om tot de 24 exclusieve craft creaties te komen. Nu dagen wij jou uit craft beer lover. Ga jij dit bieravontuur met ons aan?!"

Het unieke aan deze adventskalender is dat je geen flesjes bier hoeft te verwachten. Deze adventskalender van Jopen zit vol met 24 iconische craft bieren in 44cl blikken. Dit zijn 21 exclusieve brouwsels, inclusief een mystery blik en drie hits van dit jaar in een strak nieuw jasje. 

Deze Jopen adventskalender is te koop in de voorverkoop voor €149,99. 

9. BrewDoggy Christmas

Ontdek deze kerst het beste van BrewDog in één doos met deze adventskalender vol ambachtelijk bier. Pak 24 vloeibare kerstballen uit inclusief 14 nieuwe bieren uit 2021, waarvan 6 nieuwe voor deze kerst en 4 'online exclusives'.

Met gratis bezorg- en cadeau-opties is het de perfecte manier om te proosten op het seizoen en het glas te heffen in de aanloop naar Kerstmis. De adventskalender van Brewdog was vorig jaar in november uitverkocht, dus pre-order de jouwe vandaag nog. Ook in dit Brewdog bierpakket vind je geen flesjes bier, maar 24 blikjes.

Deze BrewDog Adventskalender is nu te bestellen en kost omgerekend zo'n €58,-.

10. Frontaal Adventskalender

Frontaal brengt dit jaar voor het eerst een adventskalender uit. Ondanks dat het pakket wordt uitgebracht door de speciaalbierbrouwerij uit Breda vind je niet alleen bieren van hen in deze bierkalender. Wat je wel mag verwachten van dit fraaie bierpakket? 

- Minstens 70% Frontaal bieren
- 30% bieren van bevriende brouwerijen (nationaal & internationaal)
- Ten minste 3 barrel aged (Imperial Stout) bieren
- 33cl & 44cl blikken

Frontaal over deze adventskalender: "Het perfecte cadeau om een bizarre en uitzonderlijke periode af te sluiten. Onze adventskalender is gemaakt voor alle bier liefhebbers die goed bier willen drinken tijdens de feestdagen en willen genieten van unieke en bijzondere smaken."

Nog meer bier adventskalenders

Zit er bij bovenstaande adventskalenders nog niets bij wat jou kan bekoren? Ook de Deense brouwerij Mikkeller, de Belgische Brouwerij Broers, Brother BeerBeer Republic (met 24 Noord-Amerikaanse Craft Beers) en Beyond Beer hebben dit jaar een adventskalender, zodat jij het jaar in stijl kunt afsluiten. 

Ook zijn er verschillende bierwinkels in Nederland waar je kunt aankloppen om een adventskalender op maat te laten maken. Benader jouw lokale bierwinkel voor meer informatie. 

Mist er een adventskalender die sowieso moet worden genoemd? Neem contact met ons op via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@biernet.nl.