Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Alcoholarm | Niet meer dan 1.2% alcohol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Alcoholarm bier

Alcoholarme bieren bevatten een laag alcoholpercentage. Alcoholarm bier mag volgens de richtlijnen in Nederland niet meer dan 1,2% alcohol bevatten.

Drie alcoholarme bieren
Bloesem-Bluf-blikje
armoedzaaier header

Alcoholarme bieren hebben een laag alcoholpercentage. Alcoholarm bier mag niet meer dan 1,2% alcohol bevatten.

Bieren tussen de 0,2% en 1,2% alcohol worden in Nederland alcoholarm genoemd. Soms wordt bier met een alcoholpercentage in deze range alcoholvrij genoemd, maar dan is het niet in Nederland geproduceerd.

In het buitenland gelden namelijk een andere regelgeving voor alcoholvrij of alcoholarm. Buitenlandse brouwers mogen dus bier met een alcoholpercentage hoger dan 0,1% als alcoholvrij bier verkopen in Nederland. In Oostenrijk, België, Finland en Duitsland mag alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol bevatten. Spanje heeft een grens van 1% en Italië en Frankrijk 1,2%.

Lees voor meer informatie over de verschillen in dit blog over alcohol in alcoholvrij bier.

Alcoholarm bier tijdens Dry January?

Officieel is het tijdens Dry January de bedoeling om helemaal geen alcohol tot je te nemen en dus vallen de alcoholarme bieren af. Toch zou je, als je een keer deelneemt aan de 'IkPas campagne', kunnen overwegen om zowel alcoholarm als alcoholvrij bier te drinken. Daarmee zul je toch je alcoholconsumptie drastische verminderen.

Cookie instellingen