Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierige inspiratie voor Vaderdag

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierige inspiratie voor Vaderdag

7 juni 2019 door Redactie Biernet

Lekker bier drinken met je vader op Vaderdag. Dat doe je misschien al jaren, maar dit jaar kun je het bier drinken combineren met een mooie ontdekkingstocht door het uitgebreide bierlandschap.

AH Bierbox Beers around the World

Populariteit van speciaalbier

Pils is in Nederland nog steeds veruit het meest gedronken bier, zo bleek uit cijfers van de Nederlandse brouwers. Uit het laatste Nationaal Bieronderzoek bleek echter dat speciaalbier voor het zoveelste jaar op rij terrein wint. 'Bierdrinkende Nederlanders kiezen vaker voor speciaalbier'. Met de groei van het aantal ambachtelijke brouwerijen is er steeds meer te kiezen voor de bierliefhebber. 

Speciaalbier

Of je vader nou een pilsdrinker is of dat hij ook wel eens speciaalbier drinkt, voor elk type vader is er dit jaar een uitgelezen kans om de wereld van speciaalbier (verder) te ontdekken. De populariteit van speciaalbier heeft er toe geleid dat steeds meer aanbieders mooie boxen samenstellen met een diversiteit aan bieren. We zetten een paar aanbieders voor je op een rij! 

Bierboxen van AH 

België kan je met recht een bierland noemen, de Belgische biercultuur werd in 2016 zelfs toegevoegd aan de lijst met immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO. In deze Best of Belgium box vind je bieren van populaire Belgische brouwers. Er zitten acht verschillende bieren in en van elk biertje twee flesjes. Zo kun je gezellig samen met je vader hetzelfde biertje opentrekken en er samen van genieten. 

Beers around the world box

Van België tot Mexico en van Duitsland tot Brazillië. De speciaalbieren uit deze box komen uit alle hoeken van de wereld. In deze box vind je ook veel verschillende biersoorten, van pils tot kriek en van IPA tot Pale Ale. Leuk om deze stijlen aan de hand van deze internationale selectie te ontdekken. Tip van de redactie: geef ook wat proefglaasjes cadeau, zodat je elk biertje samen kunt proeven!

Beerwulf Vaderdag Packs

Beerwulf.com werd in maart 2017 gelanceerd in Nederland en is sindsdien uitgebreid naar België, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. De online bierwinkel blijft maar groeien, net als de populariteit van speciaalbier. Daar ligt ook direct de kracht van Beerwulf, de absolute focus op ambachtelijke bieren leidt tot een uitgebreid assortiment dat zelfs de meest doorgewinterde bierliefhebber kan bekoren. 

Voor Vaderdag heeft het team van Beerwulf twee verschillende Packs samengesteld. In het Vaderdag Selection Pack vind je een selectie van 16 heerlijke, toegankelijke bieren, die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Is je vader een échte bierliefhebber? Geef hem dan het Vaderdag Premium Pack, met complexere bieren in verschillende bierstijlen. Welk Pack past het beste bij jouw 'ouwe'?

Lees ook

Beerwulf Vaderdag Packs

Greetz biercadeaus

Greetz doet je misschien in eerste instantie denken aan een kaartje op de bus , maar ze hebben ook hele leuke biercadeaus. Bij Greetz kun je kiezen voor een Rondje Nederland, een robuust kistje met verschillende bieren, een pakket met 'Award Winning bier' of een pakket inclusief origineel bierglas. 

Daarnaast heeft Greetz ook verschillende mogelijkheden om bieren te bestellen met een gepersonaliseerd etiket. Zo kun je je vader verrassen met een originele tekst, zijn naam of gewoon Papa. Houd je vader van het Belgische Palm bier en wil hij voldoende hebben om wat te kunnen verdelen onder familieleden? Bestel dan de Limited Edition Papa Palm Magnum fles waar maar liefst 1,5 liter Palm Spéciale bier in zit. Proost!

Papa Palm bier