Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brasserie d'Achouffe

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brasserie d'Achouffe

12 oktober 2014 door Andre, van biertjeproeven.nl

Naast La Chouffe is Mc Chouffe ook een bekende verschijning in de bierwereld geworden. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij ook dit biertje van brasserie d'Achouffe gaan proeven!

mc chouffe

Na een blik op de website van brasserie d'Achouffe kun je eigenlijk alleen nog maar één conlcusie trekken: Het gaat goed met Brasserie d'Achouffe! Er is een al een Chouffe-lied (niet echt top-40 materiaal...), een Chouffe-film (kort maar sfeervol!) en allerlei producten die met het bier te maken hebben.

Deze producten kun je kopen via de webshop. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is kun je brouwerij ook bezoeken. Hier is naast de brouwerij zelf ook een winkel, atelier, herberg en een Taverne. Kortom, je kunt je hier een hele dag vermaken! Hoe anders was dat  zo'n 10 jaar geleden toen ik samen met een aantal vrienden de nog redelijk onbekende brouwerij bezocht.

We kregen een korte rondleiding en dronken een paar van de bieren en dat was het! Het heeft allemaal te maken met de overname van de brasserie door Duvel-Moortgat in 2006. Er is nu zoveel mogelijk op commercieel gebied en daar maken de brouwers goed gebruik van!

De kabouters, de vallei de feeën, het roept allemaal een bepaald gevoel op dat je met brasserie d'Achouffe gaat associëren. En dat is toch wel een goed gevoel!

Lees ook

MC Chouffe

Dit bruine biertje heb ik gekocht in het kenmerkende vier-pack in de supermarkt. De prijs die je betaald voor dit biertje is niet laag, gemiddeld zo'n € 1,50 is toch wel het minimale wat je vaak kwijt bent voor één biertje.

Maar ook de verpakking ziet er aantrekkelijk uit dus de keuze was in dit geval snel gemaakt! Als je het biertje inschenkt vormt er zich een mooie schuimkraag op je biertje. 

Het fruitige aroma wekt je nieuwsgierigheid en de smaak is ook fruitig en zoet, met een beetje bitter aan het einde. Met een alcoholpercentage van 8% is het een biertje waar je lekker voor moet gaan zitten en van de mooie smaak moet genieten.

De Mc Chouffe wordt gebrouwen sinds 1987 en is na de La Chouffe (1982) het tweede biertje dat afkomstig is van deze bijzondere brouwerij, die dus zeker een bezoekje (met een biertje) waard is! Proost!