Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch: De slag om Grolle en Dagvers Pilsner

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grolsch: De slag om Grolle

23 oktober 2015 door Redactie Biernet

Ter ere van het 400-jarig jubileum pakt Koninklijke Grolsch dit jaar groots uit in een uniek historisch decor. Van vrijdag 23 t/m zondag 25 oktober viert de bierbrouwer samen met de rest van Groenlo dat stadhouder Frederik Hendrik in 1627 haar geboortestad bevrijdde van de Spanjaarden. Deze Slag om Grolle wordt voor de vijfde keer nagespeeld door ruim 1400 re-enactors uit heel Europa. 

400 jaar Grolsch

Proeverij Grolsch Dagvers Pilsner

Een uniek bier dat we mogen proeven voordat het in de Nederlandse horecagelegenheden beschikbaar komt. 

De exclusieve bierproeverij in Brouwhuys De Lange Gang staat onder begeleiding van meesterbrouwer Wim Vermeulen. Brouwhuis de Lange Gang is de geboortegrond van de Grolsch brouwerij waar Peter Kuyper de basis legde voor het Grolsch bier zoals wij dat nu kennen.

Meesterbrouwer Wim Vermeulen slaat  fust Grolsch dagvers pilsner aan

Grolsch Dagvers Pils is de ongefilterde variant van Grolsch Premium Pilsner en komt direct uit de lagertank. Hierdoor is het bier troebel en ongekend vol van smaak. Het summum voor bierliefhebbers. Vanwege het ongefilterde karakter is Grolsch Dagvers Pilsner slechts beperkt houdbaar.

Grolsch Dagvers zelf proeven

Grolsch Dagvers is exclusief verkrijgbaar tijdens de Slag om Grolle en vanaf 30 oktober bij geselecteerde horecagelegenheden verspreid in het land (zolang de voorraad strekt). Vanaf eind oktober kunnen bierliefhebbers via www.grolsch.nl/dagvers precies zien waar zij Grolsch Dagvers Pilsner bij hen in de buurt kunnen proeven.

Grolsch Dagvers pils

Lees ook

De slag om Grolle

De Slag om Grolle is een tweejaarlijks historisch spektakel, waarbij vestingstad Groenlo een indrukwekkende metamorfose ondergaat en terugkeert naar het jaar 1627 ten tijde van de beroemde slag tussen de Staatsen (onder leiding van Prins Frederik Hendrik) en de Spanjaarden.

Niet alleen de veldslag wordt nagebootst door ruim 1.400 re-enactors uit meer dan 16 landen, ook het leven van alledag anno 1627 wordt uitgebeeld. Zo zijn er langs de grachten kampementen te zien waar de ‘soldaten’ en hun vrouwen zich na de gevechten terugtrekken, zijn er in de oude binnenstad bedelaars en zwervers te zien, klinkt overal vrolijke muziek en zijn er diverse kinderactiviteiten. 

De blik over het slagveld is indrukwekkend... De legers vechten een felle strijd uit en de musketten gaan geregeld af. Af en toe klinkt er een doffe klap van een groot kanon.

De Slag om Grolle

Eten in de 17e eeuwse taverne

Ook aan eten en drinken in de stijl van 1627 is gedacht. Ter ere van het 400-jarige jubileum pakt Grolsch dit jaar groots uit. Zo wordt het centrum van Groenlo en de Oude Calixtuskerk omgetoverd tot de grootste taverne van Nederland en organiseren Grolsch en de Slag om Grolle Brouwersfeesten en tot twee keer toe een Brouwersmaal.

Lees meer over de Slag van Grolle op www.slagomgrolle.nl.

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen