Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Het ideale biertje: Waar en wanneer...

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Het ideale biertje waar en wanneer

Het ideale biertje: Waar en wanneer...

15 oktober 2015 door Biernet Redactie

Waar en wanneer drink je het ideale biertje? Is dit afhankelijk van je leeftijd, gemoedstoestand of socio-economische status?

Het ideale biertje

biertje doen met vriendenEen ideaal biertje wordt gedronken in het gezelschap van drie tot vier personen. Ook de beschikbaarheid van een voldoende voorraad eetwaren is onontbeerlijk, net zoals rustige muziek op de achtergrond en een goed humeur.

Biertje 2 dagen voor het werk

Dat is de boodschap van de Britse pubketen Taylor Walker, die consulent MindLab vroegen een formule te bepalen om de ideale omstandigheden voor de consumptie van een biertje te kunnen identificeren. De aanbevelingen, gebaseerd op antwoorden van duizend Britse bierdrinkers, geven ook aan dat het ideale biertje wordt geconsumeerd in een omgevingstemperatuur van 17,8 graden Celsius, twee dagen voordat de bierdrinker terug op de werkvloer wordt verwacht.

Mannen drinken hun bier sneller

Ook bracht de enquête naar voor dat mannen in het algemeen hun glas sneller leeg hebben en vooral van hun bier genieten tijdens sportactiviteiten. Iets wat volgens een groot gedeelte van de vrouwen het genot van de consumptie juist bederft.

Verdriet verdrinken vs. rustig een biertje doen

Tevens bleek dat de bierconsumptie bij de verschillende leeftijdsgroepen met andere sentimenten gepaard kan gaan. Jongere bierdrinkers geven immers toe geregeld hun verdriet met alcohol te verdoven. Bij vijfenzestigplussers is die neiging daarentegen volledig weggevallen. Taylor Walker stelde ook vast dat oudere consumenten ervan houden om hun pint in een ontspannen omgeving te consumeren. Aan drukke cafés heeft deze groep geen boodschap.

Jongeren en ouderen en het drinken van hun biertje

Herstel na drinken wordt minder

Bovendien bleek in de leeftijdscategorie 55-64 jaar dat 24 procent minstens drie dagen nodig heeft om van een avondje doorhalen te herstellen. Pas daarna zouden zij in staat zijn om in optimale conditie terug aan het werk te gaan. Bij 65-plussers loopt dat cijfer verder op tot 26 procent.

Hoogopgeleiden drinken langzamer

De onderzoekers kwamen ook tot de vaststelling dat met de stijging van het socio-professionele niveau ook de duurtijd van de consumptie toeneemt. Het hogere management doet meer dan dertig minuten over de consumptie van een pint (0,57 liter). Geschoolde handarbeiders hebben daarvoor vaak minder dan vijf minuten nodig. Een hogere functie zet echter wel sneller aan om problemen met alcohol te willen wegwerken. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties