speciaalbiertjesblog Jekyll and hyde

Jekyll and Hyde bij 't Taphuys in Arnhem

Amanda van de Speciaalbiertjesblog gaat af en toe langs bij 't Taphuys in Arnhem. Daar heb je keuze uit zo'n 100 bieren en deze keer koos ze voor Jekyll and Hyde van Brouwerij de Molen en Wylam Brewery uit Engeland.

21 december 2018 om 14:55 - Geschreven door: Speciaalbiertjesblog


Jekyll and Hyde is een Double Stout Porter van 9,8%. Het is een collaboration brew van Brouwerij de Molen en Wylam Brewery uit Engeland.

Zicht & geur van het bier

Bovenop het bijna pikzwarte bier vormt zich een kleine lichtbruine schuimkraag. De geur die van het bier afkomt zorgt er al voor dat ik in mijn nopjes ben. De geur van lactose, chocolade en koffie komen mij tegemoet. Het is een minder heftige geur dan ik had verwacht bij dit bier. De koffie en chocolade maken het iets gebrand maar een zoetje trekt dit in balans.

Smaak

Het bier zelf is wat stroperig en daardoor dik qua mondgevoel. Daarnaast is het bier ook romig, iets wat ik heel erg fijn vind bij stevige stout bieren. Een dunne, wat waterige body is voor mij toch altijd een minpunt. Jekyll and Hyde is een bier met pure smaken, bijna alsof je een goede kop koffie onder je neus hebt met daarbij een punt mokkataart. Chocolade, koffie, geroosterde mouten en salmiak/zoethout, heerlijk!

Pas wel op, het bier is behoorlijk soepel en maar heel licht bitter. Dus drink hem niet te snel want je vergeet het alcoholpercentage snel... Wat een lekker bier, dit is precies waar ik van hou!

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!