Zeg je BBQ dan zeg je bier. Maar wist je dat er ook lekkere recepten met bier en vlees zijn voor de barbecue? Genieten met bier op de bbq!
Aankomende dagen gaat de temperatuur flink omhoog en dus wordt het tijd om de BBQ uit de schuur te halen en lekker te gaan braden. Natuurlijk met een biertje!
Barbecueën en bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vleestang in de linkerhand, een koud biertje in rechter. Met de hoge temperatuur wordt een fris biertje het meest gedronken tijdens de bbq. Een standaard pilsener, een wit bier, weizen of een koel blond bier. Zolang het maar voor afkoeling zorgt!
Echte bierliefhebbers drinken niet alleen bier bij de barbecue, maar koken ook met bier. Wij hebben een drietal lekkere recepten met bier, speciaal voor op de barbecue.
1. BBQ Karbonade in bier-marinade
Ingrediënten:
- 4 schouderkarbonades
- 1 el suiker
- 1 fles bier (pils)
- 1 teen knoflook
- 5 takjes verse rozemarijn
- 1 laurierblad
- peper en zout
Bereiding:
Pak een grote schaal en meng de geperste knoflook, rozemarijn, suiker en bier. Vergeet het laurierblaadje niet. Wrijf de schouderkarbonades in met peper en zout en daarna met de biermarinade. Laat de karbonades minimaal een uur in de biermarinade liggen (koelkast). Hoe langer hoe beter, want dan trekken de kruiden het vlees in.
Bak de schouderkarbonades op de normale manier. Dus op een flink hete barbecue, maar niet te lang want dan worden ze erg droog. Binnen 10 tot 15 minuten zijn ze klaar om gegeten te worden.
2. Bier burgers
Ingrediënten voor 7 bier burgers.
- 1 kilo rundergehakt
- 1 ei
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram droog witbrood
- 100 ml bier
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel mosterdpoeder
- peper en zout
Bereiding:
Pak een grote schaal en mix alle ingrediënten voor deze bier burgers. Snipper wel eerst de ui en pers de knoflook. Kneed alle ingrediënten tot een geheel en maak er daarna hamburgers van.
Gebruik gehakt direct uit de koelkast, laat het dus niet staan want hierdoor krijg je droge hamburgers. Leg de bier burgers op de barbecue, zorg dat de barbecue niet te heet is, zodat je niet te vaak hoeft te draaien. Het is het beste om de burger maar één keer te draaien! De bier burgers zijn klaar als ze niet meer rood van binnen zijn.
3. Bier kip
Dit recept wordt ook wel BierBlikKip genoemd en is een echte Amerikaanse BBQ klassieker. Je koopt een hele kip (1,5kg - 2kg) en doet de kip over het blikje bier en zet het de de kip op de barbecue.
Een blikje wit bier zal de kip een frisse bierige smaak geven. De kip kan je met allerlei kruiden insmeren. Je kunt een potje simpele kip kruiden gebruiken. In de receptenvinder van Albert Heijn zijn diverse recepten te vinden.
Op www.ah.nl/bbq/actie is er een hele pagina ingedeeld met als thema, hoe kan het ook anders, BBQ! Op deze pagina vind je naast heerlijke vleesjes, visjes en groentes ook onmisbare benodigdheden zoals een vleestang, aanmaakblokjes en natuurlijk kolen!
En daarnaast is er ook gedacht aan lekkere bijpassende biertjes. Op een mooie zomer!
Tip: Doe je boodschappen online bij AH en met code: BARBQ15 worden alle boodschappen gratis thuisbezorgd.