Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander American Pale Ale "¢ Beproeving #56

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lowlander American Pale Ale "¢ Beproeving #56

12 juni 2017 door Bierathlon

Lowlander heeft vorige maand een nieuw biertje uitgebracht: De Lowlander American Pale Ale! Bierathlon werd hiervan op de hoogte gebracht door Lowlander zelf. Het bier is geproefd, lees in dit blog hoe Bierathlon het bier heeft ervaren.

Lowlander American Pale ALE

IPA, DIPA, APA???

Lowlander APA geproefdWe kennen allemaal de welbekende India Pale Ale (IPA). In tegenstelling tot wat sommige mensen denken komt dit bier uit Engeland, en niet uit India. Deze biersoort werd in de 18e eeuw gebrouwen voor lange zeiltochten naar India. Zo'n tocht duurde zo'n vijf maanden.

Omdat het gewone bier niet zolang houdbaar bleef gaven ze het een hoger alcoholpercentage en voegden ze er extra hop aan toe, zo werd de grondlegger van de IPA geboren. De laatste jaren zijn hier varianten uit voortgekomen zoals bijvoorbeeld de American Pale Ale, die Amerikaanse hopsoorten gebruikt.

Nederlanders – ofwel de Lowlanders –

Wij Nederlanders pikte graag een graantje mee met deze kruidenhandel, en waren er nog goed in ook. Niet gek dat deze handelswaren ook hun weg gevonden hebben naar de andere liefde van de Nederlands: Bier! Het bedwingen van wereldzeeën en de overvloed aan kruiden en specerijen is voor Lowlander een grote inspiratiebron geweest voor hun biertjes. Zo ook hun American Pale Ale: Gebrouwen met bloedsinaasappel, grapefruit en sumak kruiden.

De Beproeving

Cijfer voor Lowlander American Pale Ale

Lees ook

De American Pale Ale past rechtstreeks in het straatje met de rest van de Lowlanders (iets met epische etiketten). En zo vol en complex als het etiket is ook het bier. De Amerikaanse hoppen zijn samen met een citrus toon het eerste wat in de smaak opkomt. Maar na een tijdje laten zich ook een vleug tropische zoetheid en spicy kruiden doorschijnen in de smaak.

Af en toe een wat vlakke opdronk, maar met een alcoholpercentage van 4,5% weten ze toch een smaakvolle body neer te zetten in dit bier. Kijk er niet van op als de spicy kruiden en de hop na een tijdje nog op je tong tintelen. Aanrader voor na een dag zwoegen in de zon om even tot rust te komen, of gewoon voor in de zon, of gewoon.