Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

New Kids bier in Slovenië | Geen Schultenbrau maar craft

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

New Kids bier in Slovenië

19 december 2019 door Redactie Biernet

Waar de karakters in de films vooral genieten van Schultenbräu is er nu een craft bier vernoemd naar New Kids. Een Sloveense IPA is namelijk vernoemd naar de vijf vrienden uit Brabant. Voor de brouwers van de Lobik-brouwerij uit Slovenië is New Kids echte cult.

New Kids bier in Slovenië

New Kids de hype

De vijf vrienden uit Maaskantje die veel Schultenbräu drinken en nergens voor betalen waren een echte hype in Nederland en ook in het buitenland. Met een eigen serie en zelfs twee films hoor je de laatste tijd niks meer over de jongens. Hoewel in Nederland de hype wel een beetje over is, leven de Brabanders in Slovenië sowieso voort op een bierblikje. In Slovenië is een heus New Kids bier op de markt

Hoe New Kids bier in Slovenië is beland 

Nu vraagt iedereen zich natuurlijk af hoe Slovenië opeens aan New Kids bier komt. Alen Zaric (hoofd van de Lobik-brouwerij in Slovenië) zegt dat de het idee kwam tijdens een roeitraining van de brouwer. ''Elke week roeide ik met vrienden en had een vriend een goed film gezien, hij zei: het is een van de beste films die ik ooit gezien heb en hij komt uit Nederland Een andere vriend was aan het studeren in Utrecht en maakt de opkomst mee van de jongens van New Kids en gaf ook aan dat het een leuke film was." De vrienden pakten een computer en begonnen direct met het downloaden van de film.

Lees ook

Het bier en het etiket

Zes jaar geleden is het bier echt ontstaan. Zaric wilde een ouderwetse IPA brouwen, alleen wist hij geen goede naam voor het bier. Een werknemer die de avond ervoor New Kids al voor de dertigste keer had gezien kwam met de naam New Kids Citro. Dit was voor Zaric een goede en zo gezegd zo gedaan. New Kids Citro is een van de bestellers van de brouwerij. Het New Kids Citro bier is een India Pale Ale, bevat 8,4% alcohol en rate bijna 4 sterren op Untappd.