Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bussen | Drankspel met speelkaarten: buzzen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bussen

Bussen is een snel spel waarbij alleen de deler uitleg nodig heeft. Plezier is gegarandeerd. Degene die in de bus terecht komt gaat een zware avond tegemoet :)

Kaarten
 • Categorie:

  Kaartspel

 • Min. deelnemers:

  2

 • Max. deelnemers:

  6

 • Moeilijkheidsgraad:

  Makkelijk

 • Niveau:

  Beginnende drinkers

 • Tijdsduur:

  30-60 minuten

 • Toegevoegd door:

  van Dijk

Reviews


Review schrijven
virgil (Gast) 25-06-2023
ik moest kotsen
6.0
Moeilijkheid
Dronkenschap
Grappig
Speel-plezier

ik moest kotsen van dijk

  2
  0
  Lisa (Gast) 11-12-2023
  leuk spel
  10
  Moeilijkheid
  Dronkenschap
  Grappig
  Speel-plezier

  leuk spel

   0
   1

   Benodigdheden


   Spelregels van Bussen

   Ronde 1
   Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een rode of zwarte kaart krijgt. Je geeft hem een kaart, heeft hij het goed geraden, mag hij één flinke slok uitdelen, heeft hij het fout moet hij er zelf eentje drinken. Zo ga je de hele groep bij langs, en iedere kaart die je gekregen hebt moet je bewaren.

   Ronde 2
   Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een hogere of lagere kaart krijgt, als de kaart die hij heeft. Heeft hij dit goed, mag hij 2 flinke slokken uitdelen, heeft hij dit fout etc.

   Ronde 3
   Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een kaart krijgt die tussen de kaarten ligt die hij heeft, of er buiten. (hij heeft bijv. een 3 en een boer. diegene zegt binnen, en krijgt een 5 dan heeft hij het goed, hij krijgt een 2, dan is het fout.) Dit keer moet hij 3 flinke slokken nemen of uitdelen.

   Ronde 4 
   Je vraagt aan de eerste uit de kring of diegene denkt dat hij een kaart krijgt die hetzelfde teken (harten, klaver, ruiten of schoppen) heeft als de kaarten die hij heeft, of een andere. Dit keer moet hij vier flinke slokken nemen of uitdelen.

   Ronde 5
   Maak een piramide van kaarten met op de onderste rij vijf kaarten. 
   Draai omstebeurt één kaart om van onderaan de piramide. Heeft één van de spelers een kaart die word omgedraaid, leg je hem er bovenop en mag hij één slok uitdelen. Gebeurt dit in de tweede rij van de piramide mag diegene twee slokken uitdelen, bij de derde drie slokken, etc. etc.

   Ronde 6
   Degene die de meeste kaarten nog in zijn hand heeft gaat de Bus in.

   Je legt acht kaarten met de plaatjes naar boven op tafel. Je begint bij de eerste en vraagt aan degene in de bus of hij denkt dat de kaart die jij oplegt hoger of lager is als de kaart die er ligt. Zo ga je door, tot hij het fout heeft. Het aantal kaarten dat de buzzer ver was in de bus, dat aantal slokken moet diegene nemen. En dan begin je weer bij het begin.
   De buzz is afgelopen als het pakje kaarten op is, of als degene in de bus alles goed heeft gegokt en de bus dus mag verlaten.

   TIP: doe dit niet met bier, dan krijg je gegarandeerd buikpijn door het snelle drinken. Werkt het best met flink sterk gemixte drankjes.

   Veel plezier!

   Cookie instellingen